OVA DVA NEOBIČNA IMENA SU NOVA U SUBOTICI: Roditelji malo odstupili od TRADICIJE!
Beba, Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia

ZANIMLJIVO

OVA DVA NEOBIČNA IMENA SU NOVA U SUBOTICI: Roditelji malo odstupili od TRADICIJE!

Sofija je već pet godina u ovom gradu ime koje roditelji najčešće daju devojčicama

Objavljeno:

Sofija i Luka - ovo su tradicionalno najpopularnija imena koja roditelji daju bebama u Subotici, dok su Aria i Zosim neka od nesvakidašnjih imena za koja su se odlučivali roditelji u protekloj godini, piše Subotica.com.

Sofija je već pet godina u ovom gradu ime koje roditelji najčešće daju devojčicama.

- Milica, Sara, Teodora, Mila, Anđela i Hana su najčešća ženska imena u 2022. godini, odnosno najpopularnija imena za devojčice na mađarskom su bila Sofia, Ema i Zoe - objašnjava Aranjka Kobrehel, zamenik matičara.

- Veoma su zastupljena i imena Nikola, Lazar, Vuk, Vasilije i Marko. Na mađarskom su David, Leon, Oliver, Noel, Akoš i Bence tradicionalno popularna imena, pa je tako bilo i 2022. godine - priča Kobrehel.

1 / 5 Foto: Profimedia

Dok se većina roditelja odlučila za neko od tradicionalno zastupljenih imena, ima i onih parova koji su svojim mališanima dali nesvakidašnje ime poput ženskog imena Aria, odnosno muškog imena Zosim.

- Daša, Hella, Kruna, Lira, Teona i Pavla neka su od nesvakidašnjih ženskih imena, dok su Milen, Liam, Lukijan, Hektor, Vidan i Dren neka od nesvakidašnjih imena koja su roditelji davali sinovima u godini za nama - zaključuje zamenik matičara.

Inače, u toku protekle godine u Subotici je rođeno 1.240 beba, odnosno 666 dečaka i 574 devojčice, što je oko stotinu beba manje nego 2021. godine.

(Espreso / Subotica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.