ČEKANJE SE ISPLATILO, NAKON DVE I PO GODINE RAIČEVIĆI DOBILI NOVI DOM: Konačno stigle lepe vesti! (FOTO)
Porodica Raičević, Foto: Srbi za Srbe / Đorđe Bojović

KONAČNO DOBRA VEST!

ČEKANJE SE ISPLATILO, NAKON DVE I PO GODINE RAIČEVIĆI DOBILI NOVI DOM: Konačno stigle lepe vesti! (FOTO)

Nije bilo lako, ali ni okolnosti koje su pratile ceo projekat nisu bile lake ni jednostavne

Objavljeno: 14:46h

Čekanje se isplatilo! Prenosimo vam saopštenje organizacije Srbi za Srbe:

- Jedan od naših najvećih projekata u svakom pogledu, uspešno je okončan. Nakon dve i po godine od naše prve posete porodici Raičević iz zabačenog pešterskog sela Blato, dočekali smo da porodicu uselimo u novoizgrađenu kuću u selu Trešnjevica, koje se nalazi na desetak kilometara od sela u kome je porodica do sada živela.

Nije bilo lako, ali ni okolnosti koje su pratile ceo projekat nisu bile lake ni jednostavne.

S obzirom da je bio cilj da se porodica prebaci bliže magistralnom putu i školi, potrebno je bilo pronaći odgovarajući plac za izgradnju kuće. To je i učinjeno krajem 2020. godine, što je generalno i bio uvod u glavni deo projekta – izgradnju porodičnog doma za roditelje Srbislava i Stojnu i decu Miroslava (18), Miljanu (16), Vanju (14) i Radoslava (12).

Teško pristupačni predeli, oštra klima, izrada projektne dokumentacije ali i usporeno dobijanje svih neophodnih dozvola za početak izgradnje kuće, uslovili su da ceo projekat potraje. Krajem prethodne godine smo objavili da je završen dobar deo kuće, tačnije siva faza i da nam u ovoj godini preostaje da kompletiramo sve i uselimo Raičeviće.

1 / 3 Foto: Srbi za Srbe / Đorđe Bojović

Možemo slobodno reći, da smo oformili jedno pravo mini naselje u Trešnjevici, s obzirom da je na samo pedesetak metara ispod kuće Raičevića i kuća koju smo izgradili porodici Kojović. U toku 2022. godine, za dovršetak i opremanje kuće uloženo je 3.116.683 dinara, a sveukupno sa utroškom za odrađene radove prošle godine i kupovinu placa, krajnja cifra je impozantnih 7.782.905 dinara.Ispred stare kuće nekad i ispred nove kuće sada – Raičevići su konačno dobili normalne uslove za život!

Najsrećniji u svemu ovome su naravno bili najmlađi Raičevići, a prvi je utiske sa nama podelio Radoslav, čija je fotografija kako jaše konja, bila jedna od upečatljivijih u 2020. godini:

Sviđa mi se kuća. Posebno jer mi je sada blizu škola. Pre sam išao četrnaest kilometara od škole do kuće, a sada imam samo dva kilometra.

U staroj kući smo živeli skučeno, a sada ćemo svi imati svoju sobu, ali i kupatilo, koje tamo nismo imali – dodala je njegova sestra Vanja.

Meštani sela, prijatelji organizacije i njihove najbliže komšije porodica Kojović, svi su došli da uveličaju slavlje, koje su Raičevići priredili. Uz kako to i dolikuje, neizbežno osveštavanje kuće kome je obavio protojerej-stavrofor Dušan Mihajlović, kao i doček sa hlebom i soli u narodnoj nošnji.Nije samo stambeni deo kuće, ono što će Raičevićima biti od koristi, već i velika podrumska prostorija.

1 / 15 Foto: Srbi za Srbe / Đorđe Bojović

Mama i tata se bave proizvodnjom mleka i sira, a sad kada je napravljen ovako prostran podrum, imaće gde da obavljaju taj posao i da odlažu to što naprave – objasnio nam je najstariji Miroslav.

Izgradnjom porodičnog doma, Raičevićima nismo rešili samo stambeno pitanje, već smo kao što se da videti, obezbedili uslove da mogu da unaprede posao kojim se trenutno bave i koji im predstavlja jedan od važnijih izvora prihoda.

Za kraj, jednoglasna poruka od Raičevića upućena svim donatorima organizacije Srbi za Srbe:

Hvala svima koji su nam pomogli oko izgradnje kuće, jer će nam ovo olakšati i promeniti život nabolje!

Mi se ovom prilikom dodatno zahvaljujemo ćevabdžinicama Valter, koji su obezbedili šporet na drva, frižider i veš mašinu, međunarodnoj korporaciji BlackRock koja je dala veliki doprinos u prvom delu projekta, Srbima u Kini koji su izdvojili 2.000 evra i organizaciji Fidelity Charitable koja je donirala 7.000 dolara.Potrudili smo se da ispunimo davno izrečenu novogodišnju želju Raičevića i da im obezbedimo novi dom, a uverili smo se da su ovi fini i skromni ljudi to zaista i zaslužili. - navode iz organizacije Srbi za Srbe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.