"AKO SE IKAD BUDEM ŽENIO VOLEO BIH TAKO": Srbi otkrili da li su VELIKE SVADBE još u modi, radije biraju SAMO OVO
Svadba, Foto: Profimedia

tradicionalna svadba

"AKO SE IKAD BUDEM ŽENIO VOLEO BIH TAKO": Srbi otkrili da li su VELIKE SVADBE još u modi, radije biraju SAMO OVO

Vrlo brzo su usledila mišljenja ostalih

Objavljeno:

Nova vremena, životne okolnosti, ali i nove generacije sa sobom donose i drugačije poglede na običaje, pogotovo kad su u pitanju oni koji su ranije bili neizostavni deo društva, kao što su na primer svadbe. Da li su i dalje u modi velike svadbe sa dosta zvanica ili su ih zamenile nešto manje i skromnije?

Upravo se o tome zapitao jedan Srbin koji je zatražio mišljenje drugih, te je na jednom popularnom forumu postavio sledeće pitanje:

"Žene, je l' bi bile okej sa tim da ne pravite svadbu? Znači ono crkva, matičar i možda proslavu za 10-15 ljudi. Ako se ikad budem ženio voleo bi tako", napisao je on.

Svadba, Venčanje, Mladenci, Mlada, Mlađoženja
foto: Profimedia

Vrlo brzo su usledila mišljenja ostalih, ali na veliko iznenađenje većina je bila sličnog stava kao i ovaj Srbin - na svadbi je dobrodošla samo najuža porodica i kumovi, kako je napisala jedna korisnica. Druga je dodala da je za svoju svadbu imala ukupno 13 zvanica.

"Ja sam tako napravila (nas 13 ukupno kod matičara pa na ručak). Svima je bilo baš lepo", napisala je ona. Bilo je i onih koji su smatrali da odgovor na ovo pitanje ne zavisi od pola, već od karaktera osobe. Pa tako, nekima bi bilo jako neprijatno da budu u većim skupovima kada je ovaj poseban dan u pitanju.

"Da, jedino na to pristajem - samo matičar i ručak sa porodicom", glasio je još jedan od odgovora.

"Iskreno, svadbe su super način da se zarade pare", napisao je jedan korisnik, dok je druga korisnica bila i dalje u nedoumici: "Ja bas nemam čvrsto misljenje oko toga. U jednom trenutku sam kao mala smatrala da je svadba super, a onda što da trošiš pare a u drugom ipak što da ne, ipak se to samo jednom slavi, lepa je uspomena".

A šta vi mislite?

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.