Spavala sam na najskupljem krevetu u Beogradu: 10 najlepših soba na Sajmu nameštaja (FOTO)

Za san iz snova

Spavala sam na najskupljem krevetu u Beogradu: 10 najlepših soba na Sajmu nameštaja (FOTO)

Posetili smo beogradski sajam u nadi da ćemo pronaći uzbudljive spavaće sobe, evo šta smo zatekli
Objavljeno: 20:05h

Spavaća soba mora da inspiriše, a krevet da budi niske strasti, jer se među čaršafima prekraja politika, prave planovi, muče muke i finansijski problemi (srpska kasica prasica se osušila). Srbi nemaju pojma koje praznike slave: A nekad se znalo - 1. maj, 29. novembar, 22. decembar (VIDEO) Istrošene stare krevete potrebno je zameniti novim, boljim i kvalitetnijim koji će učiniti da odjednom posmatrate vodopad koji izvire iz plafona dok ga obasjava mesečina... ali za male pare ako može! Tim povodom otišli smo na 53. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, u potragu za dizajnerskim modelima i popustima do čak 40 odsto. Cilj je bio da pronađemo krevet koji "prlja" maštu, a pristupačan je.

Zakoračili smo u ogromne hale beogradskog sajma i šokirali se - niko nas ne gazi, ne gura, ne čupa. Prazno je! Siromaštvo je ušlo u spavaće sobe, a tek poneki kupac pokušava da oživi intimni život jeftinijim komadom sa "daj šta daš". Može dušek, a može i bez. Najviše interesovanja parovi su pokazivali za ovaj neugledni češki ležaj, sa razmontiranim naslonima i čudnim dezenom. Egzotične šare mogu da prođu, zar ne? A i nema cenu.
Od češkog pulena pristojniji je samo još jednostavniji "bračni krevet" - dušek plus drvo. Za samo 12.610 dinara moći ćete da prilegnete nakon što vas je šef psihički maltretirao ceo dan. Od ovoga nema jeftinije, nastavljamo dalje.
Crno bela varijanta nešto je naprednija od prethodne, a cena je za toliko veća - 34.567 dinara. Skoro kao prosečna plata, šta je to!
Ljubazne dame neizostavno pitaju da li želimo sa ili bez dušeka jer je često sam dušek skuplji od konstrukcije kreveta.
Klasični modeli kreveta kreću se između 20.000 i 55.000 dinara.
Za te pare dobićete bronzane, crvene, plišane, ma šta god vam padne na pamet!
Ako vas barokni stil uzbuđuje i želite da spavate kraljevski, potrebno je da izdvojite oko 160.000 dinara. Što i nije tako loše - luksuz za džabe!
Kako rastu apetiti, rastu i cene, a kvalitetan krevet sa naslonom od bele kože iznosi tričavih 2.000 evra. Prešli smo na drugu valutu, obratite pažnju! Pobednik u kategoriji najskupljih kreveta uopšte nije namenjen za srpsko tržište, nego za arapsko i košta oko 9.000 evra. Čekajte, koliko je to prosečnih srpskih plata?!
Svega tu ima, od kašmira do bikove dlake, a fali još samo da vam trbušna plesačica napravi ugođaj iz 1001 noći. Vrtoglava cena svakako ume da zagolica maštu. Ko može, nek' izvoli!
I za kraj, avangardno delo mladih dizajnera koje ne može da se kupi jer je eksponat. Uostalom, da li biste pristali da legnete na ovo?! (Marija Ilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.