Milunka je PRIMER Srbiji! Ona je nepokretna, roditelji joj bolesni, OD DRŽAVE ne dobija ništa a NIŽE NAGRADE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Stolar Mile

tuga do neba

Milunka je PRIMER Srbiji! Ona je nepokretna, roditelji joj bolesni, OD DRŽAVE ne dobija ništa a NIŽE NAGRADE! (FOTO)

Čuveni humanitarac Mile Stolar obišao je jednu porodicu kojoj je potrebna pomoć, ali i u kojoj živi jedna devojčica koja je pravi primer svima. Evo o kojim ljudima je reč
Objavljeno:

Ova devojka zove se Milunka Petrović. Boluje od cerebralne paralize. Iako ne hoda, ovoj devojci invaliditet ne smeta da - stvara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njeno najveće oružje su reči, a dokaz tome je podatak da je Milunka dobitnik više od 15 povelja i diploma a za literarne radove i dobitnik pehara Srpske kraljevske akademije nauka i umetnosti.

Njena priča je teška. Ostavlja gorak ukus u ustima, i tera na suze. Otac joj je oboleo od tumora i operisan je tri puta, a majka je srčani bolesnik koja svakodnevno ima gušenja.

Milanka, mladi literarni pisac ima samo jednu želju. Kad završi školu namerava da se zaposli ne bi li kupila majci masku za disanje koja se preko noći u slučaju prestanka disanja pali i pokreće sama disanje. Ovoj hrabroj devojci to je najveća želja jer ne može više da gleda kako joj se majka bukvalno guši tokom noći...

Uslovi u kojima živi Milunka su, malo je reći - tužni. Porodica Petrović živi od penzije od 11.000 din i kranje je reći bedne socijalne pomoć od 666 dinara.

Milunka od države ne dobija ništa. Osim povelja koje niže na ogoljenim zidovima kao zasluge za svoje uspehe od države nema - ama baš ništa.

Nikakva pomoć, nikakva ruka pružena za spas... Kao da paralizovane noge nisu dovoljna muka, ona sa porodicom živi na rubu siromaštva, a priču o njoj na društvenoj mreži Fejsbuk objavi je stolar Mile, poznati humanitarac.

Jedino svetlo na kraju tunela su dobri ljudi, koji su pomogli da Milunka napokon dobije invalidska kolica.

Skoro 20 godina roditelji su je u bolnici vozili na biciklu. Na njemu su je vozili, s njime savladavali prepreke, s njega zajedno padali, baš kao i životu...

Milunka, akademski građanin koji živi u krajnjoj bedi, svakog dana bori se za život. Bolest je uništila mladi život, a nemaština ga upropaštava sve više iz dana u dan.

Svako ko želi da pomogne ovoj devojci može da se javi poznatom humanitarcu stolaru Miletu putem društvene mreže Fejsbuk.

Srbijo, ujedini se.

Ne smemo dozvoliti da nam pisci i akademski građani žive u bedi, prepušteni životu koji nije dostojan čovek.

Bonus video:

Espreso ekskluzivno sa Zukorlićem u Novom Pazaru

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.