ZA NOVU GODINU EKSTREMNO TOPLO: Meteorolog Čubrilo najavio PROMENU vremena, pomenuo i TAČAN DATUM!
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, Profimedia

VREMENSKA PROGNOZA

ZA NOVU GODINU EKSTREMNO TOPLO: Meteorolog Čubrilo najavio PROMENU vremena, pomenuo i TAČAN DATUM!

Prema Čubrilovim proračunima u Novu godinu ulazimo uz suvo i relataivno toplo vreme, a snega neće biti ni na najvišim planinama

Objavljeno: 12:25h

U Srbiji će biti relativno toplo, a početkom 2023. godine ekstremno toplo za ovo doba godine. Meteorolog Marko Čubrilo je najavio da je slaba kiša moguća samo oko 30. decembra.

- Od petka pa sve do oko 04. januara uglavnom će biti suvo i veoma do ekstremno toplo. Više oblaka će biti u petak, kada ponegde na severu, zapadu i jugozapadu može biti i malo kiše. Uz više oblaka noćni minimum u porastu i trebao bi se kretati od +3 do +6, dok bi dnevni maksimum bio znatno iznad proseka i kretao bi se od +8 do +17,a lokalno i oko +20 stepeni Celzijusa - kaže meteorolog.

Prema Čubrilovim proračunima u Novu godinu ulazimo uz suvo i relataivno toplo vreme, a snega neće biti ni na najvišim planinama.

- Određena procena sinoptike je moguća oko 04. januara kada bi se jezgro anticiklona na kratko izmestilo ka Nemačkoj, a to bi ka našem delu Evrope omogućilo prodor manje količine hladnijeg i suvog vazduha. Vetar bi bio slab do umeren severni, a temperature bi se vratila u koliko-toliko razumne vrednosti za taj deo godine i trebalo bi da se oko 06. januara kreću od +1 do +7 stepeni Celzijusa, dok se ponovo očekuju noćni i jutarnji mrazevi - kaže Marko Čubrilo.

Marko Čubrilo
Marko Čubrilofoto: Printscreen

Posle 06. januara jezgro anticiklona bi se ponovo situiralo iznad nas što bi donelo suvo i često maglovito vreme, a magla bi se ponegde mogla zadržati veći deo dana.

Konkretnija promena je moguća posle 10. januara, ali je to za sada samo signal da bi posle tog datuma razvoj sinoptike išao drugačije i da bi naš deo Evrope dobio zimske odlike vremena.

Međutim, do tada ima još tri sedmice i meteorolog objašnjava da nema smisla suviše detaljisati o tipu i snazi te moguće promene.

- Ono što je izvesno da prave zime nema barem do oko 05. januara kada bi, ako ništa drugo, bilo malo hladnije uz čestu pojavu magle - zaključuje.

(Espreso / Blic / Biljana Vučković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.