"OVE DVE VRSTE MESA SU PUNA CINKA": Dr Voja izneo STRAVIČNE TVRDNJE, mnogi se DAVE u TOME
Vojislav Perišić, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

OGLASIO SE

"OVE DVE VRSTE MESA SU PUNA CINKA": Dr Voja izneo STRAVIČNE TVRDNJE, mnogi se DAVE u TOME

Perišić je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju

Objavljeno: 20:41h

Profesor doktor Vojislav Perišić otkriva koje meso bi trebalo jesti, a ako želimo izbalansirano, zdravo ali i jeftino da se hranimo, ovo su njegove preporuke!

Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina.

Perišić je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju

„Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D“, rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa, rekao je naš čuveni gastroenterolog za tv Prva.

„Sinoć sam čitao, oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa“, kazao je prof. dr Perišić.

Vojislav Perišić
foto: TV Prva

A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka“, rekao je on. Pročitajte kako da prepoznate da li su vam „uvalili“ mleveno meso pomešano s hlebom!

„Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno“, rekao je prof. dr Perišić.

(Espreso/TV prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.