MIRIJEVSKI POTOK CRVEN, SLIKE SE ŠIRE PO MREŽAMA: Otišli smo na lice mesta i tamo zatekli nešto potpuno drugačije
Mirijevski potok, Foto: Tamara Trajković, Printscreen

problem?

MIRIJEVSKI POTOK CRVEN, SLIKE SE ŠIRE PO MREŽAMA: Otišli smo na lice mesta i tamo zatekli nešto potpuno drugačije

Ekipa Espreso portala obišla je deo Mirijevskog kanala i koji je predstavljao problem, a ovo su zatekle na terenu

Objavljeno: 17:17h

Juče je na Instagram stranici "Serbia live_beograd" objavljena fotografija Mirijevskog potoka, na kojoj se vidi da je ponovo promenio boju.

Mirijevski potok predstavljao je jedan od najvećih kanalizacionih problema u ovom delu Zvezdare, međutim, trebalo bi da je problem rešen u januaru ove godine jer je potok zacevljen, a za to je izdvojeno 70 miliona evra, potvrdio je tadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Mirijevski potok
foto: Serbialive Beograd/ Printscreen / Instagram

Ekipa Espreso portala juče je obišla deo Mirijevskog kanala i koji je predstavljao problem, a ovo su zatekle na terenu.

Nismo uočile da je Mirijevski potok promenio boju, te smo upitale sugrađane da li je to istina. Sugrađani tvrde da Mirijevski potok često "menja boju", nekad je plav, nekad crven. Na pitanje zašto misle da se dešava da potok bude drugačije boje, jedan sugrađanin je izjavio da je za to "zaslužna" farbara. Iz nje se, kako sagovornik kaže, često izliju farbe i tako se oboji a i izagadi potok. O sanaciji problema, sugrađani tvrde da nisu čuli za reakciju nadležnih, rekla je naša novinarka sa terena.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

Kontaktirali smo i Sekretarijat za informisanje kako bismo saznali da li je ovo istina, a odgovor prenosimo celosti.

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju su prosledili sledeći odgovor: Dana 23.12.2022. godine vodni inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju izvršio je inspekcijski pregled dela trase Mirjevskog potoka , između ulica Šejkina i Mirijevskog bulevara, odnosno na mostu u ulici Selene Dukić. Konstatovano je da nema promene boje vode Mirijevskog potoka. Voda je bila uobičajene boje bez tragova zagađujućih materija. Obiđen je deo potoka uzvodno do zacevljenog dela betonskog korita.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.