PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA PRIMIO RODITELJE DECE NA KOJU SE OBRUŠIO PLAFON: Čeka se veštak, danas izlaze iz bolnice
Obrušavanje plafona, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

srećom izbegnuta tragedija

PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA PRIMIO RODITELJE DECE NA KOJU SE OBRUŠIO PLAFON: Čeka se veštak, danas izlaze iz bolnice

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, jutros je primio roditelje dece koja su povređena obrušavanjem dela plafona

Objavljeno:

Dvoje od šestoro dece na koje je juče oko 11 sati pao deo plafona u inđijskom vrtiću "Neven", danas će biti pušteni iz Dečije bolnice u Novom Sadu.

Kako je navedeno iz ove zdravstvene ustanove, dečak i devojčica su juče zadržani zbog simptoma potresa mozga, ali su danas dobro, te će biti pušteni na kućno lečenje.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, jutros je primio roditelje dece koja su povređena obrušavanjem dela plafona.

- Najvažnije je da niko nije stradao, da su deca dobro i da se takav događaj nije mogao predvideti, zajednički je zaključak sa sastanka - navedeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine Inđija.

Vladimir Gak
foto: Printscreen/Facebook/Pazova Inđija Vesti

Gak je ponudio pomoć u slučaju da je roditeljima neophodna, istakavši da je Opština tu da svakom građaninu pomogne, a naročito u ovakvim situacijama.

- Očekujemo izveštaj građevinskog veštaka koji će utvrditi uzroke pada plafona - navedeno je u saopštenju.

Predsednik opštine Inđija juče je u izjavi za medije naveo da je građevinski veštak poslat na teren i da se očekuje njegovo stručno mišljenje jer ništa nije moglo da ukaže da će se deo plafona obrušiti i to na decu u momentu kada su legla da spavaju.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/Pazova Inđija Vesti

Da podsetimo, juče oko 11 časova deo plafona u sobi jaslene grupe uzrasta od 2 do 3 godine, pao je na krevetiće u kojima su ležala deca. U tom trenutku u sobi je bilo ukupno 16 mališana, ali je šestoro povređeno.

Oni su odmah preveženi opštinskim sanitetom u novosadsku Dečiju bolnicu gde je konstatovano da su povrede lakše prirode i četvoro je odmah otpušteno na kućno lečenje. Najmlađi dečak u grupi je povraćao, te je zadržan na posmatranju, kao i jedna devojčica. Njih dvoje će danas biti pušteni kući.

Gak je u obraćanju medijima istakao da je deo objekta vrtića "Neven" gde je boravila jaslena grupa sagrađen osamdesetih godina, ali da je imao upotrebnu dozvolu, te da je na veštacima građevinske struke da kažu šta se dogodilo.

- Nigde nije bilo naznaka vlage, iznad plafona se ne nalazi tavan, niti su zakačeni neki lusteri. Dakle, ne postoje očigledne naznake šta se moglo dogoditi. Sva deca će biti prebačena u drugi objekat, tako da roditelji ne treba da strahuju - rekao je juče Gak.

(Espreso / Blic / Vanja Zelenović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.