RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Olujni VETAR će pogoditi 1 DEO SRBIJE
Vetar, Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

SAOPŠTENO

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Olujni VETAR će pogoditi 1 DEO SRBIJE

Sasvim je izvesno da ćete kaput morati da držite čvrsto jer su najavljeni i olujni udari vetra

Objavljeno: 21:30h

U Srbiji u utorak jutro vedro i veoma hladno, uz mraz i maglu.

- Na Crnom Vrhu, Zlatiboru, kao i ponegde u Bačkoj magla koja smanjuje vidljivost lokalno i ispod 100 metara - Najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod.

Ali, tu nije kraj. Sasvim je izvesno da ćete kaput morati da držite čvrsto jer su najavljeni i olujni udari vetra.

- Tokom večeri i noći u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine (oko 20 m/s) - piše RHMZ.

Vetar
foto: Beta / Emil Vas

Vreme narednih dana: Natprosečno toplo sledeće sedmice

U Srbiji u utorak jutro vedro i veoma hladno, uz mraz i maglu. Tokom dana biće pretežno sunčano ili umereno oblačno i malo toplije, ali i dalje prohladno. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak, na jugu Banata sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. Minimalna jutarnja temperatura od -7 do -1°C maksimalna dnevna od 4 do 8 stepeni. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini tmurno, maglovito i hladno, temperatura do 1°C.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

U sredu umereno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 6 do 12, u Negotinskoj Krajini tmurno i maglovito, do 3 stepena. U četvrtak prolazno naoblačenje, ujutro i pre podne na severu i na zapadu ponegde sa slabom kišom. Maksimalna temperatura od 6 do 12 stepeni, a najtopliji deo Srbije biće Negotinska Krajina. U petak i u subotu umereno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 10 do 15 stepeni. U nedelju prolazno naoblačenje, kiša uglavnom na severu. Biće malo svežije. Natprosečno toplo očekuje se i u nastavku sledeće sedmice.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.