BEOGRADSKE GIMNAZIJE NAJAVILE ŠTRAJK! Protest nastavnika izaziva reakcije u školama!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

solidarnost

BEOGRADSKE GIMNAZIJE NAJAVILE ŠTRAJK! Protest nastavnika izaziva reakcije u školama!

Kako je saopšteno, sutra u obe smene neće biti održan prvi čas
Objavljeno: 13.02.2017. 12:07h

Forum beogradskih gimnazija (FBG) najavio je za sutra jednodnevni štrajk upozorenja u znak podrške nastavnicima kojima su oduzete licence.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Taj sindikat zahtevao je "hitno vraćanje nepravedno i nezakonito oduzetih licenci" kolegama koji su započeli štrajk glađu ispred Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, sutra u obe smene neće biti održan prvi čas.

FBG je pozvao sve kolege da se i danas okupe ispred Vlade Srbije, u očekivanju povoljnog rešenja za nastavnike koji od 8. februara štrajkuju glađu.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije razgovarali su juče sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti kako bi pronašli način da spreče urušavanje zdravlja nastavnika koji protestuju ispred Vlade Srbije.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Petar Blagojević na molbu predstavnika Ministarstva pristao da prekine protest i u ponedeljak dođe na sastanak, kako bi zajednički pokušali da nadju rešenje.

U medjuvremenu, Ministarstvo očekuje da dobije mišljenja odgovarajućih institucija u vezi sa daljom zakonitošću postupanja.

Kako je navedeno, pošto je Blagojević pristao da prekine štrajk, delegacija Ministarstva je posetila Živadina Disića u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde mu je zbog povišenog krvnog pritiska ukazana medicinska pomoć.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) u odvojenom saopštenju je navela da je sastanak sa predstavnicima Ministarstva počeo u napetoj atmosferi i da su predstavnici Unije optuženi da su izveli kolege na ulicu i nagovorili ih da započnu štrajk glađu da bi na taj način izvršili pritisak na ministarstvo prosvete.

Kako je navedeno, Ministarstvu prosvete određen je rok da se nastavnicima napiše i izda rešenje do ponedeljka, 13. februara u 15.00 časova.

Bonus video:

Milan St. Protić intervju nedelje


(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media