NA POMOLU DOGOVOR: Galenika ipak dobija kupca?
Foto: Nemanja Pančić

konačno!

NA POMOLU DOGOVOR: Galenika ipak dobija kupca?

Iako je Ministarstvo privrede pre tri dana potvrdilo da rodaja "Galenike" britansko-ruskom konzorcijumu nije uspela, kompanija "Petrovaks-Frontijer farma" saopštila je danas da je blizu sporazuma sa državom i bankama o privatizaciji tog preduzeća i da su razočaravajuće informacije po kojima je moguće poništavanje tog procesa
Objavljeno: 12.02.2017. 21:12h
  • 9

"Skorašnji razvoj događaja u vezi sa mogućim poništavanjem procesa privatizacije 'Galenike' neočekivan je i razočaravajući. Uložili smo mnogo vremena, novca i truda tokom poslednjih devet meseci da bismo došli do ove pozne faze u transakciji i veoma smo blizu postizanja sporazuma i sa državom i sa bankama", navodi se u saopštenju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ta kompanija navodi da je i dalje posvećena, kao i uvek, saradnji sa Srbijom u cilju brzog sklapanja transakcije za koju, kako ističe, veruje da je u najboljem interesu kompanije, njenih radnika i pacijenata koji se svakodnevno oslanjaju na njene proizvode.

Kako se navodi, Konzorcijum ima ambiciozan plan kojim bi se "Galenika" transformisala u vodećeg proizvodjača farmaceutskih proizvoda u regionu.

"Imamo rukovodeći tim koji se sastoji od profesionalaca svetskog renomea koji su sposobni da realizuju ovu strategiju. U prvoj fazi, planiramo da uložimo do 30 miliona evra u poboljšanje kvaliteta, tehnološku modernizaciju i razvoj novih proizvoda, čime bi se omogućilo da 'Galenika' obezbedi proizvode visokog kvaliteta, po prihvatljivim cenama, za srpsko tržište", stoji u saopštenju.

Ujedno, kompanija ističe da ima jake veze sa globalnim farmaceutskim kompanijama, što namerava maksimalno da iskoristi kako bi proširila asortiman proizvoda "Galenike" i podmirila potrebu za lekovima koji nedostaju.

Arkan i Legija u crnim uniformama od kojih se ledi krv u žilama, a pored njih Arkanov sin koji salutira! (FOTO)

"Takođe smo u veoma dobrom položaju da podržimo 'Galeniku' u tome da postane vodeći izvoznik na nekoliko većih razvijenih tržišta, kao i tržišta u nastajanju koja brzo rastu, počevši od naših domaćih u Ujedinjenom Kraljevstvu, Rusiji/Zajednici nezavisnih država, Turskoj i Africi", navodi britansko-ruski konzorcijum.

Kompanija "Petrovaks-Frontijer farma" ističe da vodi računa o svojim radnicima, a napredovanje i dobrobit zaposlenih okosnica su strategije razvoja.

"Naši planovi razvoja omogućili bi da 'Galenika' u srednjoročnom periodu poveća broj zaposlenih i obezbedi njihovu stručnost kroz opsežne programe obuke i razvoja. Naš cilj je da postanemo jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji razvojem novih talenata i vraćanjem iz inostranstva vrhunskih naučnika koji su tokom proteklih godina otišli iz Galenike", ističe ta kompanija.

"Petrovaks-Frontijer farma" ističe da je, od svih mogućnosti koje "Galenika" trenutno ima na raspolaganju, sklapanje posla sa tim konzorcijumom daleko najbolja za dugoročnu održivost i rast "Galenike".

"Unapred se radujemo nastavku naših produktivnih razgovora sa Srbijom i prilici da transformišemo 'Galeniku' u farmaceutsku kompaniju svetskog glasa", zaključuje se u saopštenju.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media