AMBASADOR ALŽIRA U POSETI SUBOTICI: Zahvalio na podršci koju je naša zemlja pružila Alžiru tokom TEŠKIH DANA
Foto: Subotica živi

posetA

AMBASADOR ALŽIRA U POSETI SUBOTICI: Zahvalio na podršci koju je naša zemlja pružila Alžiru tokom TEŠKIH DANA

“Tradicionalno prijateljstvo i razumevanje koje vlada između Srbije i Alžira, dobra je osnova za produbljenje saradnje na lokalnom novou"

Objavljeno: 14:01h

Suboticu je u toku jučerašnjeg dana po prvi put posetio ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji, Fatah Mahraz, a ugostio ga je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je ovom prilikom istakao da je u srdačnom razgovoru sa Njegovom ekselencijom zaključeno da između Srbije i Alžira vlada tradicionalno prijateljstvo i razumevanje.

“Tradicionalno prijateljstvo i razumevanje koje vlada između Srbije i Alžira, dobra je osnova za produbljenje saradnje na lokalnom novou. Potrudićemo se da dođe do zbližavanja lokalnih samouprava između našeg grada i jednoga grada kojeg Njegova ekselencija bude obabrala. Očekujemo taj predlog kako bismo konkretizovali tu saradnju i napravili sledeće korake” izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Očaran lepotom Gradske kuće, ambasador je izrazio veliku zahvalnost Srbiji na podršci koju je pružila Alžiru tokom teških dana kada se alžirski narod borio za svoju nezavisnost.

1 / 6 Foto: Subotica živi

“Ne mogu da zaključim ovaj kratki govor, a da ne izrazim našu zahvalnost za istorijsku podršku koja je data Alžiru i pre naše nezavisnosti. Tadašnja Jugoslavija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala privremenu vladu Alžira dok se alžirski narod borio za svoju nezavisnost. Sasvim je normalno da imamo odlične političke odnose zasnovane na prijateljstvu, solidarnosti i saradnji. Upravo zbog toga Alžir podržava napore Srbije u nastojanju da održi svoj teritorijalni integritet. Naše dve zemlje će nastaviti dalje da razvijaju svoje napore za povećanje trgovine i trgovine između dve zemlje” izjavio je ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji, Fatah Mahraz.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.