KAD LJUBICA I LELA PROĐU KROZ TOPLI DO, SVI IH GLEDAJU PREKO PLOTA: Ove lepotice napravile POMETNJU u selu (VIDEO)
Selo Topli Do, Foto: Printscreen/Youtube/ Jovana Jovic

privlače pažnju

KAD LJUBICA I LELA PROĐU KROZ TOPLI DO, SVI IH GLEDAJU PREKO PLOTA: Ove lepotice napravile POMETNJU u selu (VIDEO)

Koliko su ovo inteligentne životinje svedoči i snimak koji se proširio društvenim mrežama u kojem magarica koristi alat za kopanje zemlje

Objavljeno:

Osim po mnogobrojnim vodopadima i planinskim vrhovima Topli Do – staroplaninsko selo u razvoju postaje prepoznatljivo i po dve magarice koje polako postaju njegov zaštitni znak – Ljubici i Leli.

One su poklon selu od vlasnika farme magaraca Sregeja Ivanova iz Dimitrovgrada.

Služe za jahanje i druženje sa decom i sve brojnijim turistima i na neki način čuvaju od zaborava ove nekada brojne životinje u selu, kaže za Pirotske vesti istoričar dr Srđan Cvetković, koji je obnovio svoju dedovinu u Toplom Dolu i svaki slobodan vikend i odmore sa porodicom provodi upravo u Toplom Dolu.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/Pirotske Vesti

-Ideja da dopremimo magrice u selo je bila moja. Smatram da je za razvoj turizma potrebno imati što više autentičnih stvari u selu a to su osim kuća i seoske arhitekture svakako i magarci koji gotovo da izumiru. Ove magarice su se savim odomaćile ovde i ćerka Barbara i druga deca turisti se lepo druže sa njima. Nisu zahtevne. Jako su pitome i same prilaze sa njima. Učimo decu jahanju potpuno su bezopasne i daju jedan lep ambijent selu . Pošto ja nisam stalno u selu nabavio sam sedla i opremu i turisti se mogu javiti kod našeg čuvara Dragana Golubovića Ćite kod kojeg mogu iznajmiti magarice za šetnju i jahanje. Taj projekat smo nazvali MAGARENT. Sav prihod ide u spremanje hrane za ove dve naše lepotice-kaže Cvetković, koji je inače i kopredsednik Udruženja Ja volim Topli Do.

Koliko su ovo inteligentne životinje svedoči i snimak koji se proširio društvenim mrežama u kojem magarica koristi alat za kopanje zemlje. Naime magarica je uzela dečiju kanticu za pesak sa njom vrlo precizno i vešto kopa zemlju nakon što je to manje uspešno pokušala nogama.

(Espreso / Pirotske vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.