"DOVOLJNO SAM KAŽNJENA ŠTO NEMAM DECU": Sramotan potez kolega žene čiji se brat RAZBOLEO razbeseno sve!
Žena na poslu, Foto: Profimedia, Printscreen

kolegijalnost

"DOVOLJNO SAM KAŽNJENA ŠTO NEMAM DECU": Sramotan potez kolega žene čiji se brat RAZBOLEO razbeseno sve!

Bilo je, naravno, i priča sa srećnijim "krajem", koje dokazuju da zahvalnost u ljudima ipak nije potpuno presahla kao neka mitska osobina

Objavljeno:

Da li su deca isključivo briga roditelja koja ne treba da interesuje nikoga sa strane kada je organizacija dana i vremena u pitanju, ili je ljudski pomoći drugome u nevolji, bez očekivanja "kontrausluge", veoma je rasplamsana tema poslednjih dana na društvenim mrežama.

Povod su postali praznici, tačnije slobodni dani, menjanje smena, pokrivanje na poslu, kombinovanje godišnjih odmora, a onda su na površinu isplivale sve usluge koje nisu bile uzvraćene, a posebna pažnja poklonjena je ženama-majkama koje su češće zbog porodičnih obaveza morale da mole kolege da im se nađu u nevolji i zamene ih u smeni ili urade posao i za njih. Mnoge žene koje nemaju svoju decu često su im izlazile u susret, da se zaključiti po komentarima. Samo - neke mame su umele to da cene, druge nisu.

"Imala sam jednu stariju koleginicu koja nije mogla da ima decu. Uvek je nama sa decom izlazila u susret, godišnji, slobodni dani, itd. Jednom joj se brat razboli i morala je da otputuje da ga neguje. Izbila je revolucija jer, Bože moj, neko je hteo da putuje. Onda je ona poludela i rekla: "Dovoljno sam kažnjena što nemam decu, od danas idem i ja na godišnji kad budem htela". Jedina sam bila koja je podržala", pisalo je u inicijalnom tvitu koji je podstakao druge da opišu slične doživljene situacije.

Tvit
foto: Printscreen
Tvit
foto: Printscreen

"Uvek sam izlazila u susret, jednom sam zamolila da me zamene na dan. Tati bio rođendan, a daleko sam. Niko nije "mogao". Više ne mogu ni ja", "Upoznao sam ljude o koje se "Bog ogrešio" što nemaju decu jer su fantastični. Da ne pričam o njihovoj, urođenoj, pedagogiji", "Oo znam ja kako to kad ti kažu "ti nemaš dece" tebi je lakše nego nama. Vukla sam duplo za sve", bili su neki od negativnih iskustava sa kojima su se ljudi susreli.

Bilo je, naravno, i priča sa srećnijim "krajem", koje dokazuju da zahvalnost u ljudima ipak nije potpuno presahla kao neka mitska osobina.

"Petnaest godina radila sam sa koleginicama koje imaju decu, uvek ih menjala i radila ja prekovremeno. Za uzvrat moj godišnji odmor uvek u julu kad je najbolje. Kad sam postala majka, sve mi vratile, i evo 35-40 godina i dalje prijateljice", "Moja koleginica (majka dvoje dece) je svoj godišnji prilagođavala meni (bez dece) koja sam studirala uz posao i tempirala svoj godišnji uz rokove ispita. Nisam to tražila od nje, sama je htela. Mislim da mi, da prostite, to ni rođena majka ne bi učinila. Zahvalna sam joj do neba", pisalo je u lepim iskustvima.

A mi vas pitamo - da li ste voljni da pomognete kolegama koji imaju malu decu da uklope poslovne i privatne obaveze i da li su vama izlazili u susret kada je pomoć bila neophodna?

(Espreso / NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.