ALEKSANDRU SMO HITNO POTREBNI KAKO BI PONOVO STAO NA SVOJE NOGE: Pomaka u lečenju ima, ali NE I SREDSTAVA, REAGUJMO
Aleksandar Radulović, Foto: Privatna arhiva

srbijo, ustani!

ALEKSANDRU SMO HITNO POTREBNI KAKO BI PONOVO STAO NA SVOJE NOGE: Pomaka u lečenju ima, ali NE I SREDSTAVA, REAGUJMO

Aleksandar je trenutno sa svojom majkom u Turskoj, a njegova sestra Tamara za Espreso otkriva da je su za odlazak zaslužni porodica i prijatelji van fondacija. Sada smo mu potrebni svi

Objavljeno:

Aleksandar Radulović (25) iz Lozovika kod Velike Plane živeo je život punim plućima, kao i svaki mladić u tim godinama, sve dok 6. februara nije doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio hematom glave, sa dijagnozom teška trauma mozga.

Bio je u indukovanoj komi, a nakon toga u budnoj komi. 40 dana nakon nesreće se pojavio još jedan hematom pri rutinskoj operaciji vađenja likvora, a zatim prolazi kroz još dve teške operacije opasne po život.

Aleksandar se sa svim izborio i nakon toga dva meseca proveo u Slankamenu u kojem nije bilo napretka u daljem lečenju. U međuvremenu je preživeo tri sepse, mnogobrojne intrahospitalne infekcije, koronu, respirator i ascit, usled nedostatka proteina.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Bio je neko vreme u indukovanoj komi, doktori su ga probudili i od tada je u budnoj komi. Sve nas razume, sigurni smo u to, prepoznaje nas, pokušava nešto da nam kaže, trepće na naše reči. Imao je i koronavirus, upadao je tri puta u sepsu, stvorila mu se voda u stomaku. Još od marta doktori su govorili mojoj majci da ima još dece, da je situacija sa Aleksandrom loša, sve negativno, ali mi ne želimo da verujemo u to. Prestali smo da slušamo sve te loše prognoze, verujemo samo njemu i Bogu", ispričala je njegova sestra Tamara.

Priča o tri sestre, Tamari, Slađani i Sanji, koje udružene u bolu zbog svog brata grabe i bore se za njegov napredak kako bi mogao ponovo da ih onako snažno zagrli kako je samo on to umeo. Njegovo lečenje u Turskoj pokazuje dobre rezultate, ali novca je sve manje.

Aleksandar je trenutno sa svojom majkom u Turskoj, a njegova sestra Tamara za Espreso otkriva da je su za odlazak zaslužni porodica i prijatelji van fondacija, ali sada smo mu potrebni svi.

Aleksandar i njegove sestre
Aleksandar i njegove sestrefoto: Privatna arhiva

Kako nam je objasnila, lekari u Turskoj savetuju lečenje matičnim ćelijama, a prva terapija isplanirana je već za narednu nedelju, te je novac hitno potreban.

Na svaka 24 dana uplaćuje se 22.000 evra što pokriva pregled, rehabilitaciju i njihov smeštaj, a poslednja rata istekla je 9. decembra, sada bolnica u Turskoj očekuje uplatu naredne rate.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, lekove, suplemente, pomagala, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Aleksandar je ujak šest dečaka i devojčica, brat tri starije sestre, sin i prijatelj.

Aleksandar sa sestrama, sestrićima i sestričinama
Aleksandar sa sestrama, sestrićima i sestričinamafoto: Privatna arhiva

Jedna od njegovetri sestre, Tamara, ispričala nam je da njegovi sestrići i sestričine vrlo često pitaju za ujku i govore da jedva čekaju da ga ponovo vide.

Koliko god da je njegovim sestrama teško da mole nekog za pomoć, one nemaju drugi izbor. Svaki dan se mole Bogu za njegovo ozdravljenje, a obraćaju se i svim dobrim ljudima da pomognu koliko su u mogućnosti i pomognu Aleksandru da se što pre oporavi i ozdravi.

Ovaj mladić koji se trenutno bori za život, poznat je u Lozoviku kao aktivan, nasmejan momak pun adrenalina, a to pokazuje i njegov posao koji je obožavao da radi.

Aleksandar je radio bilborde po Beogradu, peo se gde god je trebalo. Kad bi nam poslao sliku sa neke visine, nije nam bilo dobro. Bio je pun adrenalina, zdrava, mlada osoba. Svako kad bi upoznao Aleksandra, video bi koliko je on dobar, pozitivan i prijatan mladić koji voli život i želi da živi. l sada smo videli da je zapravo jedan veliki i snažan lav jer prema svim prognozama lekara, on ne odustaje od borbe za život", ispričala je plačnim glasom Aleksandrova sestra Tamara.

Da bi Aleksandar nastavio sa lečenjem, da bi ponovo glasno mogao da iskaže svoje emocije, potrebna mu je naša pomoć.

Aleksandru možete pomoći slanjem SMS poruke sa brojem 1376 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468275-91 ili uplatom na devizni račun: 160-6000001468457-30

Odstale načine uplate sredstava možete pronaći ovde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.