Zablistalo SREMAČKO SELO: Evo šta je Ljiljana uradila sa svojim Sremicama i dobila NAGRADU! (FOTO)
Foto: Nenad Blagojević

SVAKA ČAST!

Zablistalo SREMAČKO SELO: Evo šta je Ljiljana uradila sa svojim Sremicama i dobila NAGRADU! (FOTO)

U Grgurevcima nedaleko od Sremske Mitrovice pesma “Sremačko je selo malo okolo ravnica” mogla bi drugačije da se otpeva jer mu je ipak Fruška gora prva komšinica, dok je sve ostalo u skladu sa odvajkada optimističnim raspoloženjem stanovnika ovog dela Vojvodine
Objavljeno:

Nenad Blagojević, autor portala "Priče sa dušom" pisao je o sremačkom selu koje je privuklo pažnju mnogih. Prenosimo priču u celosti:

Moju pažnju privukli su rad i plemenita misija jedne Sremice Ljiljane Nedeljković (51), dobitnice nagrade Virtus za filantropiju, specijalnog priznanja fondacije Trag za individualni doprinos razvoju lokalne zajednice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Nenad Blagojević

Ona je zajedno sa članicama Udruženja žena Višnja, čija je predsednica, organizovala niz projekata u okviru kojih su Grgurevčanke sa svojim porodicama očistile i uredile selo, sredile park, napravile više humanitarnih akcija i, kako kažu, učinile svoje živote lepšim.

– Na ovaj konkurs prijavila me je moja prijateljica iz udruženja Ljiljana Sanadrović. Ona je pesnikinja, svojevremeno smo zajedno organizovale objavu njenih knjiga i ona je ovom kandidaturom osećala potrebu da mi se na neki način zahvali. Divno se osećam i priznajem da sam očekivala da jednom dobijemo neko priznanje za toliki rad u našem selu – priča mi Ljiljana na dodeli u Beogradu.

DECA ĆE ODUSTATI OD ŠKOLE ZBOG OVE ODLUKE: Đake iz Brankove ulice sele, roditelji BESNI! (FOTO)

Grgurevci su od Sremske Mitrovice udaljeni svega 17 kilometara, a tamo živi oko 1.300 stanovnika. “Višnja” okuplja petnaest aktivnih žena koje se u udruženju druže već osam godina i koje vodi misao “da im selo bude lepo”.

foto: Nenad Blagojević

– U trenutku kada je zavladalo svojevrsno mrtvilo u selu, mi smo se okupile i napravile udruženje. Sve ove godine brinemo o uređenju naše okoline i stalno nešto novo smišljamo. Naravno da ne možemo ništa bez para, a novac nam niko ne nudi na tacni, tako da stalno gledamo kako da ga obezbedimo. Ipak, na prvom mestu su naš lični rad i doprinos. Angažovali smo jednu ženu da redovno održava selo, dok smo mi udružene u većim akcijama. Održavamo park u centru sela, spomen – obeležje meštanima koji su streljani 1942. godine i stari zapušteni izvor koji sada sređujemo. Obnovu Titovog parka u kojem je bilo posađeno 88 stabala planiramo da završimo ove godine. Uradićemo mobilijar, stolove, kante za smeće i spravice za decu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.