SVETINJA U KOJOJ VERA ČINI ČUDA! Nadomak Beograda krije se IZVOR i ikona kojoj se klanjaju NEROTKINJE! (FOTO)
Manastir Rajinovac, Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

manastir

SVETINJA U KOJOJ VERA ČINI ČUDA! Nadomak Beograda krije se IZVOR i ikona kojoj se klanjaju NEROTKINJE! (FOTO)

Sve njihove ikone su osveštane, imaju i ikonu Gospoda Isusa Hrista Pantokratora

Objavljeno:

Selo Begaljica pored Grocke i Beograda je mesto gde tihuje Manastir Rajinovac i čudotvorna ikona Bogorodica Rajinačka za neplodnost i dobijanje dece.

Manastir Rajinovac je mesto koje tek treba da se otkrije i čija snaga i blagodat čekaju tiho i strpljivo narod pravoslavni i verni da im podeli svoje blagoslove od Boga date.

Manastir Rajinovac
Manastir Rajinovacfoto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Uz lekoviti i čudotvorni izvor koji protiče ispod Crkve Rođenja Presvete Bogorodice i koji pomaže mnogima od raznih bolesti, manastir Rajinovac čuva i jednu svetinju iz XV veka koja danas mnogo znači svima, a to je čudotvorna ikona Presveta Bogorodica Rajinovačka kojoj se upućuje molitva za dobijanje dece.

Sve njihove ikone su osveštane, imaju i ikonu Gospoda Isusa Hrista Pantokratora.

Manastir Rajinovac se nalazi na lepom mestu, spolja skladan i dostojanstven, uredan i tih. Čim uđete u dvorište manastira, koji je inače ženski manastir sa monahinjama, osetite njihovu posvećenost da sve bude uredno.

Manastir Rajinovac
Manastir Rajinovacfoto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Ikoni Presvete Bogorodice Rajinovačke vernici pristupaju sa molitvama za neplodnost, odnosno da dobiju decu. Svako ko ne može iz nekog razloga da ima decu, a takvih ima u puno u zemlji Srbiji, sterilitet i bela kuga haraju, trebalo bi da dodje u manastir Rajinovac da mu se očita molitva za dobijanje poroda ispred čudotvorne ikone Bogomajke. Čudotvorna ikona Majke Božije iz manastira Rajinovac kao blaga majka uslišava želje i daje blagoslov verujućima i usrećuje njihov dom decom i porodom.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Osim čudotvorne ikone Bogorodice manastir Rajinovac ima i česticu Svetog Luke, kao i čestice još dva svetitelja. I svuda se oseća ta blagodat i pozitivno svetlo koje svetli u duši onoga ko u hram uđe.

Osim toga veruje se da lekoviti i čudotvorni izvor vode koja prolazi ispod crkve i koju Sveta liturgija, Sveta Majka i blagodat čestica svetitelja osveštavaju deluje na vid i na telesne bolesti ljudi, pa ima mnogo njih koji tu toče vodu na lepo ozidanoj česmi sa mozaikom Presvete Bogorodice.

Sama Crkva Rođenja Bogorodice je lepa i dostojanstvena, iznutra ima lep ikonostas koji je svojevremeno bio u Vojno-medicinskoj bolnici, i svodovi su lepo oslikani u vizantijskom stilu. Freske su novijeg datuma, iz 90-ih godina prošlog veka. Međutim, ono što je veoma dopadljivo u samoj crkvi je njena akustičnost i mir.

(Espreso / Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.