SRBIJA PREDSEDNIKU LEVIJATANA DUGUJE MILION I PO EVRA! Unuka osnivača Nolita satanizuju jer hoće svoje!
Foto: Levijatan

espreso otkriva

SRBIJA PREDSEDNIKU LEVIJATANA DUGUJE MILION I PO EVRA! Unuka osnivača Nolita satanizuju jer hoće svoje!

Godinama se naziv Nolit i ime Pavla Bihalija koristi bez pristanka porodice, koja ima autorska prava nad ovim brendom. Umesto pravde, Pavle dobija medijski linč zbog udruženja koje vodi
Objavljeno: 10:55h

Reč je o iznosu od preko 1,5 miliona evra samo do 2014. godine koje duguju država, za period od 1954. do privatizacije 2006, a potom i novi vlasnik.

Iznos bi mogao biti i veći, s obzirom da je uračunat minimalni paušal.

foto: Espreso
foto: Espreso

Treba uzeti u obzir da je reč o minimalno uračunatom iznosu, i da bi on mogao biti i do 5 puta veći!

Nolit i uz kupljene gaće

- Novi vlasnik i dalje koristi naziv Nolit. Većina knjižara je zatvorena, tu se sad prodaju gaće i čarape, neke lokale su izdali, a ime koristi, iako se više ne bavi toliko izdavaštvom. Većinom udžbenicima se bavi. Ali daću ti jedan primer: kupili smo, primera radi, donji veš u jednoj od tih radnji, a na fiskalnom računu nam je, na dnu pisalo "Nolit". To je kršenje autorskih prava, a da ne pričamo o poniženju i sramoti da se tako nešto desi - priča iznervirani Pavle.

No, umesto isplaćivanja novca, Pavle smatra da kreće hajka na njega, kako bi se ovaj slučaj sabotirao, kao i bilo kakva nagodba sa njim dovedena u pitanje.

Pavle kaže da, ako Srbija zakaže po ovom pitanju, postoji i pravda u Strazburu, jer je ime, evidentno godinama korišćeno bespravno!

Naš sagovornik kaže da je Levijatan na meti upravo zbog ovog slučaja, ali da tu nema šta da se istraži, a da pri tom niko ne navodi da je i zlostavljanje životinja krivično delo, a da ta dela slabo ko istražuje.

Porodično bogat

Pavla često prozivaju i zbog porekla novca koji ima, i kojim pomaže životinje, pa za sve ima jasnu poruku:

- Pošto se stalno polemiše o poreklu mojih para, evo odmah da kažem: porodično sam bogat, to ne krijem! Pravi se problem koji auto vozim, odakle mi novac da izdržavam pse, eto, nek se zna u pitanju je porodični novac - kazao je Pavle za Espreso.co.rs.

Bonus video:

Predsednik Levijatana o svom udruženju

(A. K.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.