TIJANA JE UPRKOS OPAKOJ BOLESTI RODILA SINA: Sada joj je NAJVEĆA PODRŠKA iako je mali, Rusija im je JEDINA NADA
Tijana Stojiljković, Foto: Društvene mreže

1348 na 3030

TIJANA JE UPRKOS OPAKOJ BOLESTI RODILA SINA: Sada joj je NAJVEĆA PODRŠKA iako je mali, Rusija im je JEDINA NADA

Lekovi za ovu bolest postoje, ali ne da je izleče, nego koliko-toliko zaustave

Objavljeno:

Tijana Stojiljković (33) iz Vranja ja ponosna majka malog dečaka (5). Svoju porodicu je osnovala, gradila život do poslednjeg detalja, a onda je tu idilu 2013. godine prekinula opaka bolest.

Multipla skleroza, oboljenje centralnog nervnog sistema je bolest koja napada centre za hodanje, otežava ih a neretko i blokira. Tijana nije stala, nastavila je da se bori i dan danas, a do cilja joj treba jako malo.

- Prvo sam 2013. godine osećala bolove u glavi, jake bolove, a potom i u kolenu desne noge. Otišla sam na magnet, i tamo smo saznali da imam bolest. Nisam se predala, počela sam sa ispijanjem terapije - počinje za Telegraf.rs Tijana.

Lekovi za ovu bolest postoje, ali ne da je izleče, nego koliko-toliko zaustave.

Tijana Stojiljković
foto: Društvene mreže

- Pijem svoju terapiju, ali ta terapija je samo da to ublaži i nekako spreči da se dalje razvija, jedini lek je Rusija, i lečenje matičnim ćelijama. To je je kao skupo, košta 50.000 evra.

Bolest nije mirovala ni tokom trudnoće.

- U toku trudnoće imala sam pogoršanje bolesti i primala je pulsnu terapiju 5 dana. Nakon porođaja primila je još 2 pulsne terapije, a godinu dana nakon toga još 3.

Sin i muž su joj najveća podrška. Zbog njih ne posustaje ni onda kada dođu najteži dani.

- Da mi nije muža i te ogromne podrške ne znam kako bih sama, on je moj najveći oslonac. Sin nam je mali, ali sve razume i on mi pruža dosta podrške.

Do cilja je ostalo malo, pomozimo Tijani.

Tijana Stojiljković
foto: Budi human

- Lečenje matičnim ćelijama košta 50.000. Ja sada na računu fondacije imam imam skoro pola te sume. Svako ko može da mi pomogne, ja bih bila zahvalna. Nadam se da ću uspeti da se izlečim, čula sam da je ta bolnica tamo najbolja i ja inače imam zakazn prijem u bolnicu 30. januara. Doktori iz Rusije su videli moje rezultate i rekli mi da su šanse za izlečenje 95%, ja se nadam da će tako i biti - priča utučenim glasom Tijana.

Pomozimo Tijani!

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468186-67

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468201-22

IBAN: RS35160600000146820122

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.