NAJSREĆNIJE MESTO U SRBIJI: U selu ima 500 kuća, svi su zaposleni i ne daju svoj mir ni za šta na svetu (FOTO)
Foto: Wikimedia

uživaju...

NAJSREĆNIJE MESTO U SRBIJI: U selu ima 500 kuća, svi su zaposleni i ne daju svoj mir ni za šta na svetu (FOTO)

U ovom selu koje se nalazi osam kilometara od Rume žive vredni i radni ljudi
Objavljeno:

Pronašli smo najsrećnije mesto u Srbiji. Selo Dobrinci, koje se nalazi nedaleko od Rume, ima blizu 500 kuća i svi su zaposleni. To nije klasično srpsko selo u kom su mnogi posvađani, već su svi složni

Ne daju, kako kažu, svoj mir ni za šta na svetu. Obrađuju sve što imaju, a to znači 2.900 hektara zemlje i svi imaju posao. Imaju, znači od čega da žive.

Odnosno žive od svog rada.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ovom selu koje se nalazi osam kilometara od Rume žive vredni i radni ljudi. Za sebe kažu da su dobri i da je selo dobilo ime po njihovoj dobroti.

Otvaranjem prvog pogona u selu, koji će se baviti proizvodnjom i preradom povrća, a čija će izgradnja biti završena sledeće godine, oko 200 meštana naći će posao u njemu, što će doprineti ugovaranju proizvodnje sa poljoprivrednicima, ali i boljem životnom standardu.

foto: Wikimedia

Od ukupno 2.890 hektara u dobrinačkom ataru, nema nijednog pedlja zemlje koji nije obrađen. Pored proizvodnje lubenica, po čemu su nadaleko poznati i što promovišu kroz seosku “Bostanijadu”, oni seju još i dinje, krastavce, paradajz. Neki su čak i rekorderi u povrtarskoj proizvodnji.

- Mi imamo razvijeno tržište po kućama. To su dugogodišnji kupci, koji znaju da uzimaju kvalitetnu robu. Naravno da su velika ulaganja u proizvodnju, jer, primera radi, za hektar lubenica, od semenki, folija, pa do primene agrotehničkih mera potrebno je oko dve hiljade evra. Ali kad kupac dođe na kućni prag i odjednom kupi robu, isplativije je nego kad se nosi na pijacu - kaže Đorđe Tomić, predsednik Saveta mesne zajednice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.