SPREMITE SE ZA OLUJNI VETAR I KIŠU: Izlazite samo ako BAŠ MORATE, pašće i SNEG!
Vetar i kiša, Foto: Beta/Emil Vas

vremenska prognoza

SPREMITE SE ZA OLUJNI VETAR I KIŠU: Izlazite samo ako BAŠ MORATE, pašće i SNEG!

Najniža temperatura od tri do osam, a najviša od devet na zapadu i severozapadu do 16 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji

Objavljeno: 07:49h

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično s kišom, a na visokim planinama s kratkotrajnim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru i pre podne duvaće umeren, a u košavskom području jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na zapadni i u slabljenju.

1 / 12 Foto: Nenad Kostić

Najniža temperatura od tri do osam, a najviša od devet na zapadu i severozapadu do 16 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji.

U Beogradu će biti oblačno vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom i najnižom temperaturom oko sedam, a najvišom oko 13 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, a promenljivo raspoloženje i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije.

Vreme narednih dana:

U četvrtak malo hladnije i oblačno sa kišom koja se premešta na istok, pa na zapadu i severu Srbije padavine prestaju. Na planinama iznad 900 mnv će padati sneg u prvom delu dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale ujutru i u porastu tokom dana. Minimalna temperatura od 2°C do 5°C, a maksimalna od 5°C do 8°C. Uveče suvo, a samo ponegde na istoku slaba kiša.

U petak i subotu hladnije jutro, a tokom dana sunčani intervali uz manji porast dnevne temperature. U nedelju oblačno i hladnije sa kišom, a na planinama sa snegom. Ponegde u nižim predelima može biti susnežice.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.