OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izabrana za HOMOFOBA GODINE!
Foto: Fonet

sVE OBRNUTO

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izabrana za HOMOFOBA GODINE!

Kako se navodi u saopštenju glavnog urednika tog magazina Predraga Azdejkovića, poverenica je u javnim nastupima negirala da Srbija ima problem sa diskriminacijom i tako relativizovala slučajeve diskriminacije
Objavljeno:

Magazin Gej eho (Gay Echo) izabrao je poverenicu za zaštitu ravnopravnosti Brankicu Janković za najvećeg homofoba 2016. godine zbog toga što, kako se navodi u saopštenju, nije svojim dosadašnjim angažmanom učinila ništa da se smanji stepen diskriminacije LGBT osoba u Srbiji, saopšteno je danas.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Kako se navodi u saopštenju glavnog urednika tog magazina Predraga Azdejkovića, poverenica je u javnim nastupima negirala da Srbija ima problem sa diskriminacijom i tako relativizovala slučajeve diskriminacije. "Takodje, istraživanja koja sprovodi pokazuju da je najveća socijalna distanca prema LGBT osobama, ali ona ne čini ništa na njenom smanjenju, već se samo oslanja na podnete pritužbe LGBT osoba, a znamo da one u najvećem broju slučajeva nisu spremne da diskriminaciju prijavljuju. I u slučajevima kada se diskriminacija prema LGBT osobama ustanovi od strane poverenice, veoma mali procenat postupi po njenom mišljenju, a poverenica ne čini ništa da se taj procenat poveća. Smatramo da su homofobija i diskriminacija veliki problem, ali je mnogo veći problem ignorisanje i relativizacija koju sprovodi poverenica koja je postavljena da nas od iste štiti", navodi se u saopštenju.

foto: Beta

Prema izboru tog magazina, koji sebe naziva "javni servis LGBT Srbije", gej ikone godine su ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i glumac Nebojša Glogovac, za koje je ocenjeno da svojim javnim zalaganjem doprinose poboljšanju položaja LGBT populacije.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane za koga će glasati na predstojećim predsedničkim izborima!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.