AUSTRIJSKI LEKARI SU ODUSTALI OD MIRELE (26) ALI NE I ON! Srpski lekar otkrio kako joj je SPASIO ŽIVOT
dr Bratislav Trifunović, Foto: Printscreen/TV Prva

spasio je

AUSTRIJSKI LEKARI SU ODUSTALI OD MIRELE (26) ALI NE I ON! Srpski lekar otkrio kako joj je SPASIO ŽIVOT

Nije toliko važna veličina, koliko tip vrste i lokalizacija tumora, navodi specijalista

Objavljeno:

Mladoj 26-godišnju Mireli su na tri klinike u Austriji rekli da za nju nema leka. I dok je devojka planirala svoju sahranu, život joj je spasio jedan doktor iz Srbije - Specijalista opšte hirurgije i supspecijalista onkologije dr Bratislav Trifunović.

"Ovo je zaista specifičan slučaj. Pored toga što je reč o mladom životu, lečeno je u mestima u Austriji koja spadaju u sam vrh evropske hirurgije i onkologije. Tamošnje kolege su prvo donele odluku da operišu, pa su odustale. Zatim su želeli da pokušaju sa eksperimentalnom hemioterapijom, što je kod ovakvih vrsta tumora jako upitna. Na kraju su odlučili da majci saopšte da nema izlečenja i samim tim stavili porodicu u "pat poziciju"", započeo je priču dr Trifunović gostujući u jutarnjem programu TV Prve.

dr Bratislav Trifunović, Bratilav Trifunović
foto: Printscreen/TV Prva

Reč je o mezenhimnom malignom tumoru sakroma koji ima praksu da dostigne džinovske razmere. Nije toliko važna veličina, koliko tip vrste i lokalizacija tumora, navodi specijalista.

Dr. Cappy Rothman, Dr. Kapi Rotman, Posmrtno vađenje sperme, Sperma, Spermatozoidi, Operacija, Medicina
foto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

"Ovaj tumor je prečnika preko 20 centimetara. Predstavljao je problem kolegama u Austriji jer je bio lokalizovan tako da je po svim tim njihovim ispitivanjima infiltrisao vitalne krvne sudove i još neke okolne organe, zbog čega je ta operacija jako rizična", pojasnio je specijalista.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.