IVANI MORAMO HITNO POMOĆI: Njene reči teraju SUZE na OČI, jedini SPAS joj je TRANSPLATACIJA u Belorusiji!
Ivana Jović, Foto: Budi human

1373 na 3030

IVANI MORAMO HITNO POMOĆI: Njene reči teraju SUZE na OČI, jedini SPAS joj je TRANSPLATACIJA u Belorusiji!

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega kao i za pripremne specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja

Objavljeno:

Ivana Jović ima policističnu bolest bubrega zbog koje je već dve godine na dijalizi i oko godinu dana na listi čekanja za transplantaciju organa.

U avgustu prošle godine urađena joj je nefrektomija levog bubrega. Hroničan program dijalize podrazumeva terapiju svaki drugi dan u trajanju od po 5 sati. Ograničenja na dijalizi su brojna, pored konstantnog umora, tu je ograničenje u vidu unosa tečnosti kao i namirnica koje je moguće konzumirati.

Ivana želi da nastavi normalna život uz svoju četvorogodišnju ćerku, a jedino rešenje je transplantacija bubrega. Budući da nema donora, ona je na listi čekanja za transplantaciju organa.

S obzirom da je u Srbiji ove godine urađena samo 1 kadaverična (sa preminulog donora) transplantacija, Ivana će se prijaviti za kadeveričnu transplantaciju i u Belorusiji i time povećati mogućnost da što pre uradi transplantaciju i dobije novu šansu za život.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega kao i za pripremne specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Ivana moli sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, a ovo je njen apel:

Pre skoro godinu dana otpočesmo borbu za transplantaciju u Srbiji. Za sve nas koji smo u ovom trenutku na listi, kao i za ljude koji će u budućnosti nažalost na istu nekad dospeti. Neprihvatljivo je da u 21.veku, u Evropi, sistem odbija da radi transplantaciju, koja postoji evo bezmalo pola veka.

U ovoj godini urađena je JEDNA transplantacija dok 2.000 ljudi čeka na istu. Porodice se ne pitaju za saglasnost za doniranje organa, naše šanse za život se propuštaju. Fokus je na izgovorima i spinovanju.

Dve godine dijalize kod mene svakako uzimaju danak, na bodenje svaki drugi dan i ograničenja čovek ogugla, ali na to što zivimo u sistemu koji ti čak ne daje nadu, teško.

Zato reših da paralelno uz lokalnu borbu koja se svakako nastavlja, probam da svoji šansu dobijem u Belorusiji.

Neophodna mi je podrška svih vas kako bi se moj apel za pomoć proširio i kako bih što pre skupila sredstava za transplantaciju bubrega u Belorusiji

Za Ivanu! Pomozimo joj!

UPIŠI 1373 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468264-27

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468448-57

IBAN: RS35160600000146844857

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.