DA LI JE REŠENA DILEMA OKO KISELJENJA KUPUSA U ZGRADI: Banjovački rekao da li SMEMO?
Ljubiša Banjovački, Foto: Printscreen/Pink

obratite pažnju!

DA LI JE REŠENA DILEMA OKO KISELJENJA KUPUSA U ZGRADI: Banjovački rekao da li SMEMO?

Svake godine u ovo vreme profesionalni upravnici na sastancima upozoravaju stanare na to šta sve može da se desi

Objavljeno:

Burad i kace po terasama i podrumima, miris kada se uđe u pojedine zgrade, komšije koje se bune i svađaju. Da li je kiseljenje kupusa u zgradi dozvoljeno ili ne? Jedni kažu smrdi ne može da se živi, drugi to je čisto zdravlje.

Predsednik profesionalnih upravnika zgrada u Beogradu Ljubiša Banjovački kaže za Pink da još nije tačno definisano kako i na koji način može da se stavlja kiseli kupus i zimnica, ali da ipak postoji određena praksa.

- Kada su u pitanju paprike i ajvar Beograđani su se više odlučili za pravljenje ajvara na selu, ipak je lakše na 'Smederevcu' da ispeku 50 kg paprike, nego na električnom roštilju - Banjovački i dodaje da je novim kućnim redom zabranjeno korišćenje otvorenih plamenova oko zgrada, na terasi, ravnim krovovima i zajedničkim prostorijama.

Kada je u pitanju kiseljenje kupusa on je naveo da ljudi najviše koriste podrume, šupe i ostave.

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

- To i nije neki problem. Problem nastaje kada dođe mart mesec, kad je već gotova sezona kiselog kupusa i kada on počne da se oseća - kaže Banjovački.

Kako je rekao, pored ovoga, problem predstavlja i bacanje ostatka zimnice, glavica i listova kupusa u kanalizaciju i wc šolje.

- Tada može da dođe do zagušenja kanalizacionih vertikala, e to je pravi problem. Tada se javi neprijatan miris od kupusa, plus vam je zagušena kanalizacija, dolaze majstori, a tu su i troškovi - kaže Banjovački.

On je dodao da svake godine u ovo vreme profesionalni upravnici na sastancima upozoravaju stanare na to šta sve može da se desi.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.