ODLIČNA VEST ZA VLASNIKE AUTOMOBILA: Registarske tablice trajaće VEČNO?!
Foto: Filip Plavčić

Uskoro uredba

ODLIČNA VEST ZA VLASNIKE AUTOMOBILA: Registarske tablice trajaće VEČNO?!

Prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja rok za zamenu tablica je sedam godina i za najveći broj vozila, od oko dva miliona koliko ih ima u Srbiji, trebalo bi da istekne 1. januara 2018. godine
Objavljeno: 10:48h

Umesto produženja važenja registarskih tablica za automobile za još dve godine, kako je prvobitno bilo najavljeno, priprema se uredba po kojoj će one važiti dokle god su neoštećene, pišu danas Večernje novosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! List piše da se odustalo od obavezne zamene registarskih tablica za automobile i da je posle analize kvaliteta i vidljivosti tablica odlučeno da se rok važenja ne ograničava i da one budu u upotrebi sve dok su neoštećene. Prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja rok za zamenu tablica je sedam godina i za najveći broj vozila, od oko dva miliona koliko ih ima u Srbiji, trebalo bi da istekne 1. januara 2018. godine. Pretpostavka je da bi vozači za zamenu saobraćajne dozvole, nalepnicu i tablice morali da izdvoje oko 4.000 dinara. "Bilo je sasvim logično da se donese ta odluka", rekao je za Novosti direktor srpskog Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije?

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.