ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Ovo su opasna vremena - "AMSTERDAM"
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ 20th Century Studios, Wikipedia

INSPIRISAN POLITIČKOM ZAVEROM

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Ovo su opasna vremena - "AMSTERDAM"

Priča ovog filma prati tri prijatelja - doktora, medicinsku sestru i advokata - koji su uhvaćeni u misterioznom ubistvu američkog generala

Objavljeno: 16:29h

Espreso je danas za vas pripremio komični triler, film zasnovan na političkoj zaveri iz 1933. godine u Americi - "Amsterdam".

Film je režirao i producirao Dejvid O. Rasel, a fantastičnu glumačku postavu čine: Kristijan Bejl, Margo Robi, Džon Dejvid Vašington, Kris Rok, Anja Tejlor-Džoj, Zoe Saldana, Majk Majers, Rami Malik i Robert De Niro.

foto: Wikipedia

"Amsterdam" je inspirisan političkom zaverom u kojoj su bogati američki biznismeni i bankari planirali vojni udar kako bi svrgnuli predsednika Frenklina D. Ruzvelta i zamenili ga sa fašističkom veteranskom organizacijom na čelu sa general-majorom američkih mornarica.

Priča ovog filma prati tri prijatelja - doktora, medicinsku sestru i advokata - koji su uhvaćeni u misterioznom ubistvu američkog generala.

"Prava ljubav se zasniva na izboru, a ne na potrebi."

Godine 1918. roditelji njegove otuđene supruge šalju Barta Berendsena da se bori u Prvom svetskom ratu.

Dok je bio stacioniran u Francuskoj, Bert upoznaje i postaje prijatelj sa afroamerilkim vojnikom Haroldom Vudsmanom.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ 20th Century Studios

Nakon što su zadobili povrede u borbi, obojicu ih leči Valeri Voze, ekscentrična medicinska sestra koja pravi umetnost od gelera koji su uklonjeni sa vojnika, sa kojom takođe prijatelji.

"Kada vidiš nekoga, kada ga stvarno vidiš, vidiš dete koje je to nekada bio. Vidiš deo njih koji je ranjiv."

Njih troje se sele u Amsterdam, gde žive zajedno i postaju bliski sve dok se Burt ne vrati u Njujork da bude sa svojom ženom. Harold, koji se zaljubio u Valeri, nakon kratke romantične veze sa njom, takođe odlazi u Njujork i ispunjava svoje težnje da postane advokat.

Priča se nastavlja petnaest godina kasnije, kada Harold od Burta traži da izvrši obdukciju nad američkim generalom po nalogu njegove ćerke koja veruje da je on ubijen.

(Espreso/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.