U KOJIM USLOVIMA ELEKTRANE ODMAH GASE GREJANJE? Nemojte da vas iznenade hladni radijatori, dešava se u 1 SLUČAJU!
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/AGB Svilajnac, Youtube/Okov, RTS, Rina

DA LI STE ZNALI?

U KOJIM USLOVIMA ELEKTRANE ODMAH GASE GREJANJE? Nemojte da vas iznenade hladni radijatori, dešava se u 1 SLUČAJU!

Mnoge sugrađane muče brojna pitanja oko grejanja

Objavljeno:

Daljinski sistemi grejanja jutros su počeli sa radom, što znači da radijatori u 650.000 domaćinstava širom Srbije moraju da budu topli. Izvršna direktorka "Beogradskih elektrana" Ivana Kalanja rekla je za RTS da su svi toplotni izvori tog preduzeća uspešno započeli prvi dan i da nema poremećaja na mreži.

Prema informacijama koje je RTS dobio iz Udruženja toplana Srbije, svih 60 toplana u Srbiji od jutros je u redovnom režimu, što znači da je grejna sezona od danas i počela.

Ipak, mnoge sugrađane muče brojna pitanja oko grejanja, a jedno od njih je i u kojim uslovima "Beogradske elektrane" prekidaju isporuku toplotne energije u toku grejnog dana?

Isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može da se prekine u slučajevima povoljne temperature spoljašnjeg vazduha. Prekid isporuke vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža. Prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 06.00 i 09.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.