OPSADNO STANJE U OBRENOVCU: Migranti i do prve prodavnice uz POLICIJSKU PRATNJU!
Foto: Nebojša Mandić

NAKON JUČERAŠNJEG INCIDENTA

OPSADNO STANJE U OBRENOVCU: Migranti i do prve prodavnice uz POLICIJSKU PRATNJU!

Nakon incidenta koji se dogodio preksinoć u Obrenovcu, kada su migranti napali Anu Blažić i prema rečima njenog brata pokušali da joj otmu kolica sa bebom, policije je mnogo više na ulicama, a migranti samo uz njihovu pratnju mogu da odu samo do prve prodavnice
Objavljeno:

Iza kapije kasarne 15-ak migranata čekalo je oko podneva da ode po hranu. Kapija se otvara i oni se kreću mirno Nemanjinom ulicom, ali sada iza njih ide i policijsko vozilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada stignu na odredište, policija izlazi iz vozila i nadgleda migrante čak i ispred prodavnice.

Iako zbog velikog broja policije i marica u gradu deluje kao da u gradu vlada "opsadno stanje", čak i radnice u prodavnici u kojoj migranti redovo kupuju, kažu da nikada nisu imale problema sa njima i da nikada nisu ništa ukrali. Za incident i navodni pokušaj otmice deteta kažu da su čule na vestima.

Kako su i reporteri Blica imali prilike da se uvere, migrantima u Obrenovcu sada jeste ograničeno kretanje, mada je veliki problem ograda oko kasarne koja je toliko niska da zapravo bilo ko može da je preskoči ili da se kroz istu provuče. Kako kažu meštani, i to u bilo koje doba.

- Jednom prilikom sam video nekoliko njih kako se provlače i rekao im na srpskom: "Gde ste pošli". Oni su me gledali zbunjeno, pokušali da me odgovore, ali se nismo razumeli... Sve im je dato i to je zaista bezobrazluk sa njihove strane - priča jedan od meštana.

Migranti, međutim, Obrenovcem mogu da šetaju i bez policijske pratnje, pa je ekipa Blica odmah po dolasku u Nemanjinu ulicu zatekla četiri mlada azilanta, potom još dvojicu koja se vraćaju sami u kasarnu, sa kesama iz prodavnice.

I pored toga, Đurđe Radonjić, čija prodavnica i kuća gledaju pravo na kasarnu, kaže za azilante da su fini i kulturni.

foto: Nebojša Mandić

- Popričamo po malo uvek i svaki kaže za Srbe da su dobar narod. Kod mene su kupovali lončiće za kafu ili činije. Njih ima dve stotine, ali dovoljan je jedan da pokvari celu sliku - priča prvi sused Đurđe Radonjić.

Ipak ima i onih koji strepe za svoju a i bezbednost svoje porodice, a jedna od njih je majka sa malom decom, koji žive baš u toj kasarni.

- Moj suprug je vojno lice i mi živimo ovde u kasarni već osam godina. Strepim kako ne, nismo među azilantima, ali opet smo u istom krugu. Sada je hladno pa ih nema mnogo, videćemo kada otopli, ali baš zbog toga gledamo da se odselimo odavde - rekla je gospođa koju smo zatekli kako šeta Nemanjinom sa dvojicom sinčića.

VIŠE NE PUŠTAMO DECU SAMU NA ULICE: Obrenovac nakon incidenta sa bebom u stalnom strahu! (VIDEO) (FOTO)

Podsetimo, preksinoć oko 19 sati Anu Blažić i decu su, prema tvrdnjama njenog brata, napali azilanti i pokušali da otmu kolica sa bebom. Zbog toga su uvedene određene restrikcije kretanja migranata kako bi se povećala bezbednost i migranata i lokalnog stanovništva, rekao je juče ministar Aleksandar Vulin.

Migranti od sada imaju poseban autobus koji ih u 10 sati vozi direktno iz Obrenovca u Beograd, po Obrenovcu se kreću uz pratnju policije, a iz kasarne ne mogu da izađu nakon 22 sata.

- Počinioci će se na osnovu prikupljenih dokaza policije i u skladu sa zakonom Republike Srbije privesti pravdi bez obzira što su to migranti, bez obzira koliko imaju godina i zašto su to uradili - istakao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

BONUS VIDEO: ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.