Šarčević: Nema para za dva strana jezika u prvom razredu!
Foto: Nebojša Mandić

fali novac u budžetu

Šarčević: Nema para za dva strana jezika u prvom razredu!

Za uvođenje stranih jezika u nastavu prvog razreda osnovne škole treba ispuniti nekoliko preduslova, među kojima su celodnevna nastava ili jednosmenski rad škola, što je predviđeno i Strategijom razvoja obrazovanja Srbije
Objavljeno: 10:46h

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da država nema para da već od prvog razreda uvede dva strana jezika kao predmete.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Svakom je u ovome trenutku jasno da država nema para da se sa učenjem dva strana jezika počne već od prvog razreda", rekao je Šarčević za “Danas“ i dodao da ta ideja ne može brzo da se realizuje, ali da od nje ne treba odustati.

On je naveo da za uvođenje stranih jezika u nastavu prvog razreda osnovne škole treba ispuniti nekoliko preduslova, među kojima su celodnevna nastava ili jednosmenski rad škola, što je predviđeno i Strategijom razvoja obrazovanja Srbije. "Ako učenje stranih jezika podignemo po nivoima znanja i sertifikata, bio bi to novi kvalitet, pa bi deca koja brže napreduju mogla učiti i nove jezike", dodao je ministar. Za uvođenju dva strana jezika od prvog razreda Šarčević se založio pre dva dana na otvaranju Zimskog univerziteta za profesore francuskog jezika u Srbiji.

BONUS VIDEO:

Kafana Zlatna moruna - mesto gde je Princip igrao bilijar i planirao atentat

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.