VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA U SUBOTICI DOBILA SAVREMENO OPREMLJENU UČIONICU: Studenti oduševljeni!
Foto: Promo

učionice opremile kompanije „ErdSoft” i „Sonrisa”

VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA U SUBOTICI DOBILA SAVREMENO OPREMLJENU UČIONICU: Studenti oduševljeni!

Reakcije studenata su neverovatne

Objavljeno: 17:24h

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici nedavno je dobila novu, savremenu i moderno opremljenu učionicu koju su zajedničkim snagama opremile kompanije „ErdSoft” i „Sonrisa”. Učionica je već data na upotrebu, a studenti nisu krili oduševljenje jer su i sami svesni koliko je za njih i njihovu struku bitno da im je ovakva oprema dostupna. U razgovoru sa Zlatkom Čovićem, pomoćnikom direktora za odnose sa javnošču i studentima, saznali smo detalje o novoj učionici..

“Ova učionica će u velikoj meri uticati na to da naši studenti nađu posao i da ostanu u Subotici odnosno u našoj zemlji. Svedoci smo da nije uvek dovoljno da zaposlenom ponudite dobru platu, nego je i jako bitno da ponudite i moderno okruženje u kojem će da rade, a kompanije sa kojima mi sarađujemo, prvenstveno sada „ErdSoft”, zapravo i jesu moderne kompanije i na ovaj način mi se približavamo njima. Opremljena učionica je multifunkcionalna prostorija gde se prvenstveno obavljaju nastavni procesi, a u terminima kada nema časova učionica služi praktično za održavanje nekih radionica na temu iz informacionih tehnologija. Opremljena je sredstvima dve kompanije „ErdSoft” i „Sonrisa” i naravno naše ustanove, a zajednički dogovor je bio da napravimo neko mesto gde će se naši studenti osećati prijatnije i da osete taj neki duh rada u kompanijama. Naša ustanova je praktično kupila računarsku opremu i ostalu prateću opremu poput pokretnog televizora, a dve kompanije su odradile dizajn, znači sve radove po pitanju uređenja. Mi moramo da sarađujemo sa privredom, da osluškujemo potrebe privrede i da pokušamo da naše nastavne procese modernizujemo na osnovu zahteva iz privrede, a prisustvo kompanija je jako bitno jer studenti dobijaju dodatna znanja tako što odlaze na prakse gde stiču dodatna inženjerska znanja. Mislim da je ovo nešto novo i jedinstveno u našoj zemlji i mislim da će stvarno biti dobar pokazatelj drugim kompanijama da ulažu u obrazovanje inženjera odnosno mladih ljudi” izjavio je pomoćnik direktora za odnose sa javnošču i studentima Zlatko Čović, za Subotica živi.

Subotica
foto: Promo

Reakcije studenata su neverovatne. Oni su prezadovoljni, a pogotovo oni studenti koji su se po prvi put našli u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. Nemanja Mitrić je student treće godine informatike i kako kaže, planira da ostane u Srbiji i da u svojoj zemlji gradi karijeru jer su uslovi dobri.

1 / 7 Foto: Promo

“Meni se jako dopada učionica. Stvarno do sada nismo imali ovakvu učionicu sa polu amfiteatrom i polu laboratorijom. Takođe mi se dopada i sa te strane što ima modernu opremu koja uključuje nove monitore, kompjutere i televizore. Pre je ova učionica bila obična i bez računara, a sada je mnogo bolja za nastavu. Planiram da posle završenih studija otvorim svoju firmu i da ostanem da poslujem u Srbiji. Sve nam je ovde dostupno, imamo moderne firme, imamo moderan način poslovanja i ne vidim razlog zašto bih otišao iz Srbije” izjavio je Nemanja Mitrić, student treće godine informatike za Subotica živi.

Subotica
foto: Promo

(Espreso ( Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.