"POBEDILA SAM NUTCRACKER SINDROM, POČINJE NOVI ŽIVOT": Lepa Marija (21) se oglasila za Espreso nakon OPERACIJE!
Marija Stanković, Foto: Privatna arhiva

"POČINJE NOVI ŽIVOT"

"POBEDILA SAM NUTCRACKER SINDROM, POČINJE NOVI ŽIVOT": Lepa Marija (21) se oglasila za Espreso nakon OPERACIJE!

Marija Stanković (21) pobedila redak "Nutcracker" sindrom

Objavljeno:

"Preživela si, moja Maro. Kad bismo barem bili svesni svega što možemo postići tako što ćemo jednom biti hrabri. Da li biste to učinili? Šta ako ti kažem da još nije prekasno? Imaš moć da svojim rukama oblikuješ svet. Ne propustite poljubac, reč ili zagrljaj koji bi mogao promeniti sve."

Ovim rečima je dvadesetjednogodišnja Marija Stanković iz Žitorađe zatvorila jedno poglavlje života koje joj je obeležila teška bolest - retki "Nutcracker" sindrom.

Ova lepa studentkinja medicine na svom Instagram profilu objavila je da je izvojevala važnu pobedu i da će njena mladost, prekinuta bolešću, ponovo sijati punim sjajem.

Marija Stanković uz širok osmeh iz bolničke sobe podelila lepu vest
Marija Stanković uz širok osmeh iz bolničke sobe podelila lepu vestfoto: Privatna arhiva

Marija se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu u kojoj su joj lekari, za koje kaže da su mađioničari, obavili ugradnju stenta.

Sve je prošlo kako treba, a kako ističe za portal Espreso otpust očekuje sutra.

- Kako je moglo proći kada sam u rukama najboljeg Profesora Alija? Sve je prošlo onako kako su očekivali. Ugradili su mi stent, tako da moj bubreg sada ima normalan dotok krvi, što nije bio slučaj pre operacije, jer je moja vena bila u potpunosti priklještena. Sreća u nesreći je ta što sam imala pomoćnu venu, koja je prolazila između aorte i kičme i koja je hranila bubreg i omogućila da on radi. Pokazali su mi snimak pre i posle postavljanja stenta, oni su mađioničari!, priča ova hrabra devojka za naš portal.

Marija sa lekarima
Marija sa lekarima foto: Privatna arhiva

Širokim osmehom na fotografijama iz bolničke sobe u Turskoj, Marija je objavila zvanično novi početak života.

- Osećam se fenomenalno, konačno mogu da kažem da sam pobedila Nutcracker sindrom. Bolove imam po malo, ali je to normalno zbog operacije, za par dana neće biti više i njih. Počinje novi život, ističe naša sagovornica i dodaje da je pred njom proces oporavka:

- Što se oporavka tiče, nemam nikakvu zabranu što se tiče fizičke aktivnosti, ishrane, u potpunosti mogu da vodim normalan život. Kontrola će biti za šest meseci, kaže lepa Marija.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Marija je bila đak generacije prokupačke Medicinske škole "Dr Aleksa Savić", a sada je studentkinja na Medicinskom fakultetu u Nišu. Dobitnica je brojnih nagrada, priznanja i stipendija.

Bolovi u stomaku su se prvi put javili 2016. godine. Marija je imala dve operacije u roku od godinu dana ali ništa nije dalo boljitak. Nakon što su se bolovi vratili, posle operacije žučne kese krenula je sa ispitivanjima kako bi pronašla uzrok svog stanja. 2018.godine na CT-u je utvrđeno da ima Nutcracker sindrom – circumaortica (najređi oblik) i sindrom gornje mezenterične arterije.

Marija Stanković
foto: Privatna arhiva

Jedini lek za Nutcracker sindrom je bila operacija koja je komplikovana i u koju je bilo potrebno da se uključi preko 10 hirurga koji su na osnovu njene anatomske građe utvrdili kako treba postupiti sa istim. Zato je bilo neophodno da ona prođe niz ispitivanja do trenutka operacije.

Nakon duge i teške borbe, uspela je da se izleči i da sačuva vedar duh.

Mariji čestitamo na pobedi i želimo joj puno zdravlja, sreće i uspeha u daljem životu i školovanju. S obzirom na to da je studentkinja medicine, verujemo da će i sama u budućnosti spasavati mnoge živote i drugima vraćati osmeh na lice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.