LESKOVAČKI LOVCI ULOVILI VEPRA OD 200 KG: Zbog ovih fotki ih prozivaju na internetu! (FOTO)
Foto: Jugmedija

na stubu srama!

LESKOVAČKI LOVCI ULOVILI VEPRA OD 200 KG: Zbog ovih fotki ih prozivaju na internetu! (FOTO)

Da li je u pitanju krivolov, koji je sve češći u ovom kraju?
Objavljeno:

Dvojicu leskovačkih lovaca, od kojih je jedan ugledni gradski privrednik, prozivaju na društvenim mrežama za krivolov, kao i da su van sezone odstrelili kapitalnog vepra teškog 200 kilograma, a ceo slučaj je prijavljen i nadležnim organima, prenosi Jugmedija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po tvrdnjama lovaca na društvenim mrežama, vepar kapitalac ustreljen je na potezu Krive doline, 22. januara, van lovne sezone.

I dok pojedini lovci na internetu za krivolov optužuju gradskog privatnika Dejana Anđelkovića – Kanonu da se sa još jednim lovcem "kitio" odstreljenim trofejom, u Leskovačkom lovačkom udruženju nas ubeđuju da je reč o neslanoj šali.

foto: Jugmedija

- Fotografije su stare više od godinu dana i nastale su kod Bukovca, a ne tu gde tvrde pojedinci koji su revoltirani jer nismo želeli da im izdamo dozovolu za lov i koji su najavili kako će da nam napakoste - kaže nam sekretar lovačkog udruženja "Dubočica" Nebojša Đorđević.

Sa druge strane, lovci na društvenim mrežama optužuju u ljude iz uprave ovog lovačkog udruženja da Anđelković i njegov partner u lovu prevezu vepra do volijere na Pašinoj česmi.

- Tamo su načinili fotografije sa kapitalcem, postravili ih na Facebook gde su i dobili laskave komentare od strane uglednog potpredsednika LU Dubočica , a u pojedinim čet razgovorima detaljno opisali ko, gde, kad i kako je odstrelio navedenog vepra, kako je upravnik lovišta malo vikao na njih i nakraju su istog dovezli na volijeru - tvrde ova grupa lovaca.

O navedenom događaju, kažu, obaveštene su sve nadležne službe, a sačuvan je i sav "dokazni materijal" pre nego što je, navode, obrisan sa društvenih mreža.

foto: Jugmedija

- Ja sam tog spornog dana bio van zemlje, ali čisto sumnjam da su oni to zaista učinili. Niko nije lud da napravi takav prestup. Inače, reč je o mladim lovcima koji su zaista savesni i prehranjuju divljač u ovim zimskim danima - zaključuje sekretar leskovačkog lovačkog udruženja Nebojša Đorđević.

Dejan Anđelković kaže da je tog dana bio u lovu, ali na potpuno drugom mestu, za šta nam prilaže i dokaz – dozvolu lovačkog udruženja.

- Lovio sam divlje plovke na Veternici, za šta imam i svedoke. Drugo, ja se i ne nalazim na „spornim“ fotografijama, a povezuju me sa momkom sa slike najverovatnije jer smo u rođačkim odnosima - kaže za Jugmediu Anđelković.

Samo u poslednjih godinu dana leskovačko lovačko udruženje je podnelo 5 prijava za krivolov, a pojedinci su platili kazne i do 100.000 dinara za ovakvo kršenje zakona.

- Uglavnom je reč o krivolovu na zečeve i fazane. Dešava se da lovočuvari uoče krivolovca na terenu, ali ne mogu da ga uhvate jer brzo pobegne. Jedne večeri smo skoro cele noći tragali za puškom koju je krivolovac prilikom bega bacio negde u trnje - priča nam predsednik LU“Dubočica“ Ivan Đorđević.

Inače, krivolov je zabranjen kako Zakonom o divljači i lovstvu, tako i Zakonom o zaštiti životne sredine. Prošle godine su krivolovci u Ćereviću i Alibunaru osuđeni na kazne od i po 200.000 dinara.

Bonus video:

Kako preživeti temperaturni šok?

(Espreso.co.rs / Jugmedija / Dragan Marinković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.