POMOZITE MOM BATI, NE DAM DA ODE NA NEBO! Najpotresnija molba dečaka iz Stare Pazove! (FOTO)
Foto: Kurir

apel!

POMOZITE MOM BATI, NE DAM DA ODE NA NEBO! Najpotresnija molba dečaka iz Stare Pazove! (FOTO)

Petogodišnji dečak iz Stare Pazove od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, transplantacija koštane srži u nemačkoj bolnici iznosi nedostižnih 300.000 evra
Objavljeno: 14:47h

Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove je još jedno dete iz Srbije koje se prerano bori za život! Mališan od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je čak 300.000 evra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire. - Pomozite mom bati, ja ne dam da on ode na nebo - rekao je Veljko, koji je tek nedavno počeo da govori. Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

- Stojan se letos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo.

Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majka i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) - priča majka Bojana u suzama.

foto: Kurir

- Srušio nam se ceo svet! Nismo mogli da poverujemo u to. Šta nas je snašlo! Stojan je bio utučen jer nije želeo da prihvati boravak u bolnici. Odmah je počeo s hemoterapijama. Terapije su prošle manje-više dobro, on se navikao na bolničku postelju, najbolji drugari postala su mu bolesna deca koja se tamo leče. Bolno je gledati svoje dete u takvom stanju. Ne mogu da zaustavim suze, jecanje, plač, vrištanje i strah. Pred njim se ponašam kao najhrabrija majka, a duša mi se cepa i umire s njim - kaže Stojanova majka. Bojana Radeka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj.

- Potrebna nam je transplantacija. U Srbiji su nas odbili, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je oko 300.000 evra. Uskoro krećemo sa zračenjem, dok ne prikupimo novac za inostranstvo. Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici - rekla je dečakova majka.

računi za pomoć Dinarski račun 340-3233108579 Devizni račun IBAN RS 35340000003209675125 BOJANA RADEKA BRANKA ĆOPIĆA 2, STARA PAZOVA SWIFT CODE: GIBAATWG ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.