Ministar ima predlog: Đaci da uče dva strana jezika, ravnopravno!
Foto: Nebojša Mandić

neophodno!

Ministar ima predlog: Đaci da uče dva strana jezika, ravnopravno!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević založio se da učenici u Srbiji ravnopravno uče dva strana jezika u školi
Objavljeno: 13:03h

"Naš stav je da bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika. A da bismo to i omogućili moramo da definišemo radnu nedelju, da precizno utvrdimo šta učenike opterećuje, a šta relaksira", rekao je Šarčević u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu, gde je prisustvovao početku Zimskog univerziteta za profesore francuskog jezika u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu i dodao da se prvi put, u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom, radi i na sertifikovanju srpskog jezika. "U okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja, između ostalog, biće posvećena učenju stranih jezika", rekao je ministar i poželeo uspešan seminar profesorima. Uspešan rad profesorima poželela je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, koja je ukazala na neophodnost razvoja nove, interaktivne metode učenja jezika, kako bi đaci na najbolji način usvojili znanje. "Kroz jezik deca usvajaju ne samo lingvistička već i interkulturalna znanja, dobijaju na zrelosti i sposobnosti da anticipiraju i prate promene u društvu. Zato je važno unaprediti predavačke metode", rekla je Moro. Seminar se održava devetu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika.

Bonus video:

Ko su kandidati za predsednika Srbije?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.