"ČAPLINOV OSMEH" PRVI PUT U NOVOM SADU! Svetski poznati umetnici u Gradskoj koncertnoj dvorani "Sala"
Promo, Foto: Promo

čaplin je bio mnogo više od glumca

"ČAPLINOV OSMEH" PRVI PUT U NOVOM SADU! Svetski poznati umetnici u Gradskoj koncertnoj dvorani "Sala"

„Nove generacije ne znaju ko je Čarli Čaplin, nisu svesni ere koju je on obeležio"

Objavljeno:

Renomirani violinista Filip Kvint sa pijanistom Jun Ču, predstaviće se novosadskoj publici po prvi put 7. oktobra u 20 časova projektom pod nazivom “Čaplinov osmeh” u Gradskoj koncertnoj dvorani - “Sali”.

Program “Čaplinovog osmeha” je inspirisan kolekcijom od 13 aranžmana za violinu i klavir s pesmama koje je komponovao Čarli Čaplin za svoje najpoznatije filmove.

„Ono što me fasciniralo i navelo da oformim celokupan projekat je da sam istražujući rad gospodina Čarlija Čaplina otkrio da je on bio glavni kompozitor i idejni tvorac muzike u njegovim filmovima. Našao sam 13 pesama čiji je Čaplin bio kompozitor i otkrio koji su uticaji bili važni za njegovo stvaralaštvo. Veliki kompozitori poput Debisija, Stravinskog, Geršvina, Rahmanjinova su boravili u njegovoj kući i u velikoj meri uticali na njega“, objašnjava Kvint.

Stefan Milenković, programski direktor Gradske koncertne dvorane istakao je zadovoljstvo što ovaj program, inspirisan uspešnim albumom violiniste Čaplinov Osmeh iz 2019. (Warner Classics), a nakon izvođenja u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Poljskoj, Norveškoj, konačno ima svoju premijeru i u Novom Sadu.

1 / 4 Foto: Promo

„Nove generacije ne znaju ko je Čarli Čaplin, nisu svesni ere koju je on obeležio. On je bio mnogo više od glumca i prelepo je što su ovi umetnici preuzeli na sebe odgovornost da podele jedan deo istorije sa publikom“, zaključuje Milenković.

Kvintovi jedinstveni aranžmani pesama iz najslavnijih Čaplinovih filmova su prošarani retkim snimcima glumca, zajedno sa fotografijama i video-klipovima iz njegovih filmova čime autor želi da pokaže celu jednu dimenziju Čaplina kao kompozitora, dirigenta, levorukog violiniste koju publika ne poznaje.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.