NAPRAVILA HAOS U KRNJAČI: Žena POSTAVILA ŽICU, blokirala 80 porodica - INSPEKCIJA NEMOĆNA!
Foto: Espreso

SNAŠLA SE!

NAPRAVILA HAOS U KRNJAČI: Žena POSTAVILA ŽICU, blokirala 80 porodica - INSPEKCIJA NEMOĆNA!

Izbegli već 15 godina onemogućeni da koriste placeve u beogradskom naselju Krnjača. Sugrađanka nelegalno proširila dvorište i zagradila pristup parcelama
Objavljeno: 20:57h

Skoro 80 porodica izbeglih iz Hrvatske, Bosne i sa KiM već 15 godina ne može da uđe u posed svojih placeva u beogradskom naselju Krnjača, koje su dobili od Opštine Palilula. Naime, prostor koji vodi do njihovih parcela ogradom je zagradila komšinica, a ovaj problem ne uspevaju da reše ni opštinska ni gradska inspekcija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Raseljeni koji su se učlanili u udruženje "Stara Srbija", 2002. godine dobili su na korišćenje placeve veličine od po dva ara. Oni su, zapravo, sa Opštinom Palilula sklopili ugovor o zakupu parcela na 99 godina, uz nadoknadu od oko 4.000 dinara godišnje.

- Većina nas planirala je da se bavi poljoprivredom - kaže Milorad Gojković, jedan od zakupaca. - To nisu velike parcele, ali smo mogli da se udružimo i da na tom prostoru posadimo voće ili povrće. Nekima je to bila šansa i da se skuće i da tu sagrade stambene objekte. Neverovatno je da 15 godina nijedna institucija nije mogla da se izbori sa jednom osobom koja nas sprečava da koristimo ono što smo dobili.

Planove im je, naime, pokvarila sugrađanka koja je još pre 30 godina na neuređenom zemljištu blizu kanala Kalovita sazidala kuću, a prostor od 20 ari ogradila žičanom ogradom.

- Ona nema nikave dozvole da to zemljište koristi - kaže naš sagovornik. - Stambeni objekat je sagradila nelegalno, a još manje prava ima da svoje dvorište proširi na mesto gde je trebalo da se izgradi put ka našim placevima. Pre dve godine je, kako bi legalizovala kuću, smanjila plac na pet ari koliko joj i pripada, međutim, već posle nekoliko meseci vratila je ogradu na staro i ponovo se proširila.

Prema rečima oštećenih građana, na teren su nekoliko puta izlazili inspektori, ali ni oni nisu uspeli da nateraju sugrađanku da ukloni ogradu.

NISU OBAVEŠTENI

Građani koji ne mogu da uđu na svoje placeve deceniju i po obraćali su se i Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, ali su im sa ove adrese rekli da uopšte nisu upoznati da je zemljište u Krnjači ustupljeno izbeglicama. u odgovoru gradske uprave piše da se parcele nalaze na području koje je pod vodom na kom nije planirana izgradnja stambenih objekata. Iz Opštine Palilula do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

OVO POJMA NISMO IMALI: U ovom gradu živi hiljade ljudi ISPOD PESKA, a među njima ima i SRBA! (VIDEO)

Bonus video

Nije hirurg, a njegovi potezi skalpelom će vas ostaviti bez teksta

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.