POMAMA ZA STVARIMA ZA SAMOODBRANU PO BG-U OD KAD JE PUŠTEN SILOVATELJ! Pozvali smo prodavnicu, OVO KUPUJU ŽENE!
Ilustracija, Foto: Društvene mreže

jezivo

POMAMA ZA STVARIMA ZA SAMOODBRANU PO BG-U OD KAD JE PUŠTEN SILOVATELJ! Pozvali smo prodavnicu, OVO KUPUJU ŽENE!

Igor M. nema dokumenta, nema mesto prebivališta, nema kod koga da ode, iz zatvora je izašao prepušten sam sebi, pušten da se snalazi, a sudeći po tome šta je radio ranijih godina, svima je jasno i kako se "snalazi"

Objavljeno:

Nakon što je kao bomba u javnosti odjeknula vest da je Igor Milošević (44) višestruki silovatelj pušten sa robije nakon 15. godina, mnogi stanovnici Beograda ne spavaju mirno.

Ubrzo su mediji počeli da pišu o njegovom dosijeu koji je otvoren davne 1992. godine kada je pokušao da siluje 10 žena, od kojih je četiri i uspeo.

Osim toga, na stranicima društvenih mreža počele su da kruže i lokacije na kojima se višestruki silovatelj šetao ovih dana.

Od Cvijićeve, preko Pančevačkog mosta, do Krnjače i nazad, uslikan je u Bulevaru, na Bajloniju, u Višnjčkoj banji.

Igor Milošević, Silovatelj
foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_beograd_rezerva

Igor M. nema dokumenta, nema mesto prebivališta, nema kod koga da ode, iz zatvora je izašao prepušten sam sebi, pušten da se snalazi, a sudeći po tome šta je radio ranijih godina, svima je jasno i kako se "snalazi".

Strah od toga da ponovi delo naterao je žene širom prestonice da potraže sredstva kojim će se odbraniti ukoliko budu napadnute od strane dotičnog,

S obzirom na gorepomenutu situaciju koja nije ni malo naivna, pozvali smo Militari šop gde su nam rekli da je potražnja za stvarima koje služe za saoodbranu mahnito porasla od kako se Igor našao na slobodi.

Biber sprej nam masnovno traže od kad je počela da kruži vest o puštanju tog čoveka. Dolaze nam svakog dana kupci, roditelji, braća, sestre, očevi, pa i žene koje same sebi kupuju da bi se obezbedile na ulici", rekla nam je Aleksandra iz Militari šopa.

Podsetimo, na sajtu Ministrastva unutrašnjih poslova pronašli smo podatak da je gasni sprejevi, kao i uređaji za izazivanje elektrošokova shodno Zakonu o oružju i municiji spadaju u kategoriju D i predstavljaju oružje za ličnu bezbednost i u tu svrhu se mogu upotrebiti.

"Članom 26. Zakona o oružju i municiji punoletna lica mogu nositi gasne sprejeve i uređaje za izazivanje elektrošokera. Istim članom propisano je da maloletna lica starija od 16 godina mogu nositi gasni sprej", stoji u saopštenju MUP-a.

Vest da je serijski silovatelj Igor Milošević (44) izašao na slobodu iz "Nove skele" posle 15 godina provedenih "iza rešetaka" uznemirila je javnost, posebno jer je reč o višestrukom povratniku za kojeg, prema rečima stručnjaka, postoji velika opravdana bojazan da će to delo da počini opet.

Igor Milošević
foto: Društvene mreže

Psiholog Radomir Čolaković je objasnio o kakvoj osobi je reč i savetovao "šta raditi da bi se eventualno izbegla takva situacija".

- To je psihopata, tu nema leka, on će opet to da uradi, to je jak nagon. To su emotivno oštećene osobe i tu doktor ne može ništa. E sad pazite, ima tu dosta i preterivanja, znate kako kažu - ne ubija svaki metak. Ne znači da će on silovati pola Srbije, ali svakako apelujem na osobe iz njegovog okruženja da budu na oprezu. Po meni on je trebalo da bude smešten u neku vrstu izolacije, jer je to psihološki problem. Silovanje je strašna stvar i ne sme da se dogodi da on ovo ponovo počini. On mora da bude pod nekakvim nadozorom Centra za socijalni rad, nekih nadležnih organa, da se zna kuda ide, šta radi... - rekao je Čolaković.

Ističe da u situacijama silovanja u suštini ne postoji nikakva odbrana žrtve na "psihološki način", već da je najbolja odbrana - fizička.

- U drugim zemljama žene obučavaju kako da se odbrane od nasilnika, ovde se to ne radi, a trebalo bi. Silovatelja ne možete prepoznati. Da mu to piše na licu, on bi bio uhapšen pre nego što počini to delo. Oni vrlo intelignetno vrebaju svoju žrtvu i imaju čitav sistem razrađen u glavi kako će sve to da urade. To su emotivno oštećene osobe. Ono što možete da uradite je da ne razgovarate sa nepoznatim osobama, da izbegavate "mračne sokake"... Silovatelji uglavnom napadaju noću. Ovo je veoma opasna stvar, ali sa druge strane, ne smemo dizati paniku - kaže on.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_beograd_rezerva

Čolaković potom kaže da silovateljima vremenom "opada" nagon jedino u slučaju starosti, kada svakom muškarcu opada nagon za seksualnim odnosima, ali da tu onda vreba druga opasnost.

- On može da se da tako kažem smiri vremenom, kada ostari, kada više ne bude mogao da savladava te žene, ali onda može da pređe na decu. Iako kako muškarac stari opada želja za odnosom, postoje drugi načini da on zadovolji svoju bolest.

(Espreso/Jelena M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.