OD DVE IZGUBLJENE RODE USRED LESKOVCA OSTALA JE SAMO JEDNA: Tužna slika širi se Srbijom, PRIZOR JE POTRESAN (FOTO)
Foto: jugmedija.rs

TUŽNO

OD DVE IZGUBLJENE RODE USRED LESKOVCA OSTALA JE SAMO JEDNA: Tužna slika širi se Srbijom, PRIZOR JE POTRESAN (FOTO)

Gnezdo roda čitaoci su viđali i u Bogojevcu, selu kraj Leskovca

Objavljeno: 11:06h

Od dve rode, koje su Leskovčani snimili u centru grada pre dva dana, ostala je samo jedna. Ona je viđena u Bunatovačkoj ulici, gde šeta, kako javljaju građani, “sva izgubljena”, pa ljubitelji ptica traže da se ona zbrine, navodi Jugmedija.

- Pokušala sam da dobijem ZOO Higijenu ili Udrženje “Štiglić”, ali nisam uspela. Molim vas apelujete na neko udruženje koja se stara o životinjima kako bi ova roda bila zbrunuta - moli čitateljka Ana Šterović, prenosi Jugmedia.rs.

Pretpostavlja se da su ove dve rode, od kojih drugu ne viđaju Leskovčani po ulicama, došle iz gnezda kod Vučja, preciznije, na ulazu iz Vučja kada se ide preko Bunuškog Čifluka.

Roda
foto: jugmedija.rs

Gnezdo roda čitaoci su viđali i u Bogojevcu, selu kraj Leskovca.

- Ima nekoliko gnezda u okolini Leskovca, ali nikada se nije desilo da rode šetaju po Leskovcu. Ja sam poslednju pit u centar grada videla pre 10 godina kako tri rode nisko lete i više nikada do onog dana - kaže čitateljka.

Inače, jedna “izgubljena” roda viđena je u Bunatovačkoj ulici u blizni OŠ “Josif Kostić” oko 14,30 sati. Nepznato je šta se desilo sa drugom.

(Espreso/Jugmedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.