Ko ne legalizuje stan - PLATIĆE VEĆI POREZ!

VODITE RAČUNA O OVOME

Ko ne legalizuje stan - PLATIĆE VEĆI POREZ!

Ako neki stanar ne želi da ozakoni stan, postoji nekoliko mogućnosti, a jedna na koju ćemo sigurno ići jeste povećanje poreza na imovinu - kaže ministarka Zorana Mihajlović
Objavljeno: 09:34h

Ministarka građevine Zorana Mihajlović i podpredsednica vlade, izjavila je danas da će vlasnici stanova koji ne žele da ih legalizuju, plaćati veći porez na imovinu. Kako je rušenje stanova nemoguće u zgradama u kojima ima i legalnih stanova, povećanje poreza je prema rečima ministarke jedan od načina da se primoraju vlasnici nelegalnih stanova na legalizaciju istih.

- Ako neki stanar ne želi da ozakoni stan, postoji nekoliko mogućnosti, a jedna na koju ćemo sigurno ići jeste povećanje poreza na imovinu - rekla je Mihajlović u Privrednoj komori Srbije, gde je počela javna rasprava o Nacrtu zakona o ozakonjenju objekata. Na kraju je istakla, da ukoliko cela zgrada nije legalna, prvo mora da prođe njena legalizacija, i da je za to dovoljno da jedan od stanara pokrene proces.
Poručila je da država mora da uvede red u ovoj oblasti, i da je to moguće na dva načina - rušenjem ili legalizacijom, dok u situacijama kada rušenje nije moguće, vlasnici moraju biti spremni na plaćanje većeg poreza. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.