ANA (40) BI USKORO MOGLA DA ODE NA LEČENJE: Ambasadorka Srbije u Japanu će se sastati sa menadžmentom klinike
Ana Miletić, Foto: Printscreen/RTS

dobra vest

ANA (40) BI USKORO MOGLA DA ODE NA LEČENJE: Ambasadorka Srbije u Japanu će se sastati sa menadžmentom klinike

Njen brat Đorđe Bojović kaže da novac sakupljen zahvaljujući ljudima dobre volje koji su uputili donacije

Objavljeno:

Kragujevčanka Ana Miletić (40), koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu, i dalje čeka odlazak na lečenje u Japan, iako je za to novac od 400 hiljada evra prikupljen pre mesec dana. Kako je izjavio njen brat Đorđe Bojović, iz ove klinike su konačno odgovorili i u četvrtak će se sastati sa našom ambasadorkom u Japanu.

- Novina je da nam je u sredu ujutru stigao mejl od naše ambasade u Japanu u kojem piše da su konačno udovoljili našem zahtevu. U četvrtak će biti organizovan sastanak naše ambasade sa direktorom klinike u Tokiju - kaže Bojović, dodajući da je život njegove sestre Ane sada u njihovim rukama.

Njen brat Đorđe Bojović kaže da novac sakupljen zahvaljujući ljudima dobre volje koji su uputili donacije, i na osnovu cenovnika koji su dobili od Univerzitetske klinike u Tokiju. Kaže da su mislili da je time završena agonija oko odlaska na lečenje, ali već tri nedelje Ana ne dobija medicinsku vizu, neophodnu za lečenje u klinici.

- Profesor Tanaka nam je rekao da je Ana idealan kandidat i pitao nas je u mejlu kada ćemo doći. Sakupili smo novac i mislili da smo najveći deo problema rešili. Isprečile su se neočekivane prepreke. Bolnica u kojoj moja sestra treba da se leči još uvek nije odobrila njen prijem. Naša ambasada u Japanu je učinila sve što je mogla da utiču na menadžment klinike i u više navrata su tražili sastanak sa njima - priča Đorđe.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

A na pitanje zbog čega, Anin brat odgovor za sada nema. Pored njega, najveća podrška Ani u ovim danima neizvesnosti su petogodišnja kćerka, suprug i roditelji.

- Ana je za sada dobro. Drži se, psihički i fizički je jaka i uvek je takva bila i nasmejana – kaže njen brat.

Anina porodica ne gubi nadu. Apeluje na državni vrh i ambasade Srbije i Japana, koji su već uključeni u čitavu ovu priču, da se proces ubrza, kako bi ona što pre otišla u Tokio i primila inovativni delitakt.

Japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu ovim lekom 92 odsto.

Tražili pomoć i od Piksija

Đorđe Bojović kaže da su pre desetak dana poslali mejl i Fudbalskom savezu Srbije, kako bi došli do našeg selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je veoma poznat u Japanu, da iskoristi svoj uticaj i da dobiju pozitivan odgovor koji bi značio da Ana Miletić može da se leči na klinici u Tokiju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.