Šta radi srBska desnica na Fejsu? Slave Novu 7525. godinu i planiraju vaskrsenje Dušanovog carstva!
Foto: Facebook, Bojan Stojković, Obraz, Goran Davidović, Srbska čast, Srpski četnici

фејсбучење

Šta radi srBska desnica na Fejsu? Slave Novu 7525. godinu i planiraju vaskrsenje Dušanovog carstva!

Pošto verovatno niste nikada "zašli" na ove stranice, i surfovali ovim "internet dubinama", mi vam predstavljamo neke od najradikalnijih desničarskih organizacija kod nas i njihove prezentacije na Fejsbuku
Objavljeno: 11:27h

Iako većina desničarskih organizacija u našoj zemlji ne voli savremene tehnološke inovacije i zagovara nacionalnu tradiciju i patrijarhalne vrednosti, malo koja od njih je odolela čarima Fejsbuka, najpoznatije socijalne internet platforme. Gotovo sve imaju svoje prezentacije koje se redovno održavaju i koje su postale veoma moćni oblik komunikacije sa članstvom i simpatizerima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najavljuju se događaji, komunicira sa istomišljenicima preko "četa", a redovno se i postavljaju fotografije sa važnih događaja za njih.

Pošto verovatno niste nikada "zašli" na ove stranice, i surfovali ovim "internet dubinama", mi vam predstavljamo neke od najradikalnijih desničarskih organizacija kod nas i njihove prezentacije na Fejsbuku.

Četnički pokret

Ova organizacija je pažnju javnosti privukla u nekoliko navrata. Putovali su u Ukrajinu kako bi se borili na ruskoj strani, planirali četničke proteste u Novom Pazaru, a kompletno rukovodstvo im je bilo hapšeno nekoliko puta.

Kao što se vidi po njihovoj stranici, aktuelni pozdrav im je "Dogodine u Prištini"!

Za sebe kažu da su slavna organizacija koja je osnovana 1903. godine, kao i da je nju obnovio sadašnji njihov predsednik Bratislav Živković.

Nacionalni srpski front

Ovo je jedna od najekstremnijih organizacija koja deluje u našoj zemlji. Ciljevi ove organizacije između ostalih su potpuna sloboda srpskog naroda na granicama nekadašnjeg carstva, socijalna pravda, jedinstvo naroda, sprečavanje najezde ilegalnih migranata, savezništvo sa Rusijom, pooštravanje kaznene politike za krivična dela, i još mnogo toga.

Za Novu godinu su svojim pristalicama čestitali "srećnu 7525. godinu"?!

Demantovali su da stoje iza sukoba sa anarhistima na Filozofskom fakultetu u Beogradu krajem prošle godine.

Imaju stav da nacionalizam može da nas zaštiti od EU,, muslimana, nevladinih organizacija. LBGT populacije, kao i komunizma.

SRBSKA ČAST

Ova organizacija navodi da se zasniva na patriotizmu, a ne na šovinizmu!

- Znači svoju zemlju volimo i uzdižemo do neba,druge zemlje nas ne interesuju.Nećemo sejati mržnju prema nikome. Pobeđivaćemo sve svojom čašću i junaštvu. Grupa će raditi na očuvanju Srbske porodične vrednosti. Nećemo ići protiv države i pljuvati je jer to pokazuje sliku o nama u Svetu!Već ćemo je Braniti i Voleti ma ko bio na vlasti-i protiv vlasti!Grupa će delovati tako što će u svakom gradu u Srbiji,Republici Srbskoj i Crnoj Gori po tri ili pet momaka biti zaduženi da vode grupu Srbska ČAST time ojačavamo bratsvo i slogu - stoji u objašnjenju njihovih ciljeva na njihovoj stranici.

Njihovi članovi redovno učestvuju u trkama za časni krst koje se održava u vreme praznika Bogojavljenje.

Delegacija organizacije je bila gost za vreme praznika Republike Srpske u Banjaluci.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.