"MAMA I MAMA, HAJDE NE LUPAJ GLUPOSTI": Gore mreže zbog SVAĐE u srpskom RESTORANU, konobar i gošća u KLINČU! VIDEO
Konobar, Foto: Printscreen/Twitter/borizle

ŽESTOKA RASPRAVA ZBOG NATPISA

"MAMA I MAMA, HAJDE NE LUPAJ GLUPOSTI": Gore mreže zbog SVAĐE u srpskom RESTORANU, konobar i gošća u KLINČU! VIDEO

Nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama, video je brzo postao viralan

Objavljeno:

Na društvenim mrežama se pojavio snimak nastao u jednom od restorana, a u kojem se čuje kako se konobar i gošća žučno raspravljaju oko prava LGBT populacije i homofobije.

Za sada nije utvrđeno gde je i kada nastao snimak, ali sudeći po ambijentu, kao i govoru konobara, moguće da je nastao u Beogradu. Na videu koji traje oko jednog minuta, vidi se na početku kartica na kojoj piše "homofobija nije gas", što bi u prevodu sa žargonskog jezika značilo "homofobija nije u modi".

Odmah potom, započela je i raspava mlađeg konobara i mlade gošće, koja je na momente bila jako neprijatna i neprimerena. Prva se oglasila devojka nakon što je konobar ugledao karticu na stolu.

-Šta je značilo kad ste videli ovo? - rekla je gošća.

- Nije gas, trebamo da budemo otvoreniji i konkretniji, i treba da imamo mamu i da imamo tatu, brate. - odgovorio je konobar.

- To nije ovo, pomešali ste. - nastavila je razgovor gošća.

-Najbolje da mi mama i mama budu... Hajde ne lupaj gluposti. - rekao je, sada već vidno iznervirani konobar.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Tada je gošća žustrije krenula da mu odgovara, dok su gosti koji su se nalazili oko njih, uglas pevali jednu od najpopularnijih pesama Svetlane Ražnatović "Beograd".

-Mama i mama. tata i tata. Ućuti, nije razumeo ovo. Niste razumeli ovo. Niste razumeli. Niste razumeli ovo. Vi ste upravo homofobični - rekla je ona.

-Jesam i ne volim ih. - odsečno je rekao konobar.

-Onda ne možete da budete naš konobar. - rekla je gošća.

-Apsolutno. Smatram da je to jedna ozbiljna bolest. - ponovo je odsečno odgovorio konobar.

- Vi ste bolesni ne mi. - zaključila je na kraju neprijatnog i neprimernog razgovora mlađa gošća lokala.

Nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama, video je brzo postao viralan. Jedan od najčešćih komentara bio je upućen na račun konobara i njegovog ponašanja prema gošći restorana u kojem on radi. Naime, kako su mnogi napisali, ovakav način komunikacije sa gostom, nikako nije profesionalan.

Sa druge strane, javili su se i oni sa sličnim primerima, navodeći neke od situacija u kojima su se našli.

"Znam za slučaj gde je šef sale morao da reaguje (u Beogradu) jer je konobar krenuo da deli savete o porodičnim vrednostima dok servira hranu grupi ljudi (10+ njih), samo zato što je jedan imao majicu u bojama duge.", napisao je jedan od korisnika Tvitera, koji se kasnije ponovo oglasio, navodeći i kako se čitava stvar rešila.

Naime, u sve se umešao i šef sale.

"Sva sreća pa je šef sale bio svestan situacije, pa mu je pred njima rekao da je završio svoju smenu i da može da ide kući i dobili su drugog konobara koji je radio svoj posao - što se od njega i očekuje.", napisao je on na kraju svog tvita.

Snimak možete pogledati ovde.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.