BUDUĆNOST JE ZAKUCALA NA VRATA: Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji
Ilustracija, Foto: Promo

Jednostavna instalacija, jednostavna upotreba

BUDUĆNOST JE ZAKUCALA NA VRATA: Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji

Benefiti beskontaktnog plaćanja su brojni. S toga i ne čudi što su
mobilna plaćanja trend koji je u ekspanziji u platnoj industriji širom
sveta

Objavljeno:

Koliko puta se desilo da zaboraviš novčanik i karticu?

Ili nemaš keš kod sebe baš kada ti "gori pod nogama", a bankomata ni na vidiku?

Ovakve i slične situacije možeš da ostaviš iza sebe, u prošlosti, jer je budućnost mobilnog plaćanja zakucala na vrata.

Život u savremenom svetu zahteva brzinu i efikasnost. Kako bismo ispratili takav tempo, tehnologija je pojednostavila našu svakodnevnicu.

Zato mobilni telefon, koji uvek nosiš sa sobom, sada možeš pretvoriti u novčanik i tako olakšati plaćanje na svakom koraku.

Benefiti beskontaktnog plaćanja su brojni. S toga i ne čudi što su mobilna plaćanja trend koji je u ekspanziji u platnoj industriji širom sveta.

Mastercard
foto: Promo

Ona zadovoljavaju potrebe svakog korisnika na način na koji se to od njih očekuje – brza su, sigurna, jednostavna i intuitivna.

Poslednjih godina sve je veći broj rešenja za mobilna plaćanja koja se nude građanima Srbije, a naše tržište postalo je bogatije za još jednog značajnog igrača - Google Pay.

Korisnicima Mastercard kartica su Google Pay beskontaktna plaćanja dostupna, a uz ovo rešenje, plaćanje postaje brzo i lako, na svim lokacijama gde su beskontaktna plaćanja prihvaćena. Najbolji deo od svega je taj što je mobilni telefon sve što ti je potrebno!

Kako koristite ovu uslugu

Proces otpočinjanja plaćanja je jednostavan – ili preuzmeš Google Wallet aplikaciju digitalnog novčanika sa Google Play ili otvoriš tu aplikaciju (kod novijih telefona, aplikacija je već integrisana) i dodaješ svoju Mastercard karticu ili slikanjem ili ručnim unosom podataka sa kartice. Na kraju, možda će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci, nakon čega vaš Android uređaj postaje spreman za plaćanja.

Google Pay je dostupan korisnicima Android uređaja sa Lollipop 5.0 ili novijom verzijom Android operativnog sistema. Na kraju, možda će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci, nakon čega vaš Android uređaj postaje spreman za plaćanja.

Mastercard
foto: Promo

Samo plaćanje se obavlja tako što korisnik jednostavno prisloni svoj mobilni telefon na kome je aktivirana Google Wallet aplikacija na POS terminal.

Kada plaćaš iznos do 4.000 dinara, potrebno je samo da aktiviraš, odnosno osvetliš ekran telefona, dok se iznosi preko 4.000 dinara svaki put plaćaju uz aktiviranje Wallet aplikacije. Beskontaktno mobilno plaćanje se obavlja bez potrage za novčanikom ili dodatnog unosa PIN koda, kao i bez internet konekcije.

Gde se koristi Google Pay usluga

Mastercard i Google Pay mobilna plaćanja moguće je obaviti svuda gde su omogućena beskontaktna plaćanja, kao što su supermarketi, butici, restorani ili javni prevoz, ili čak i jasno označeni trgovci na odabranim pijacama u Beogradu.

Mastercard
foto: Promo

Bezbednost

Osim što je praktično za korišćenje, plaćanje putem Google Pay usluge sa povezanom Mastercard karticom donosi dodatni stepen bezbednosti zahvaljujući tehnologiji tokenizacije kompanije Mastercard. Ova tehnologija štiti informacije o korisniku kartice time što menja brojeve računa jedinstvenim zamenskim brojem ili „tokenom“. Kada se prilikom transakcije koristi mobilni uređaj, sa trgovcem se deli token, a ne pravi broj kartice. Osim toga, iz ugla korisnika i trgovaca nema razlike u tome da li se kupovina obavlja fizičkom ili Mastercard karticom digitalizovanom u Google Pay servisu, jer su nivo sigurnosti transakcija i benefita koje one pružaju – identični.

Mastercard
foto: Promo

* Google Pay mobilna plaćanja su trenutno dostupna korisnicima Mastercard kartica OTP Banke, ProCredit Banke i Banke Poštanska štedionica.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.