PAZITE SE! Ako ste na skijanju, i desi vam se što i ovoj Novosađanki - DEBELO ĆETE PLATITI!
Foto: Reuter

ostali u čudu!

PAZITE SE! Ako ste na skijanju, i desi vam se što i ovoj Novosađanki - DEBELO ĆETE PLATITI!

Većina novosadskih turista u toj grupi imala je slične kartice i svi su bili zaprepašteni kada su čuli da im one na skijanju ne vrede
Objavljeno:

Novosadski turisti, njih dvadesetak, doživeli su neprijatno iskustvo na prošlonedeljnom zimovanju u Austriji jer su, tek kada je jedna turistkinja teže povredjena na skijaškoj stazi, saznali da im osiguranje koje imaju kao vlasnici kartica pojedinih osiguravajućih kuća, odnosno banaka u Srbiji, ne "pokriva" troškove povreda na skijanju u inostranstvu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! U bankama su, medjutim, kazali da svim klijentima skrenu pažnju na tu problematiku i da im uruče uslove osiguranja. Turisti tvrde da im to nije rečeno kada su potpisivali ugovore u bankama, a kada su kretali na put nisu ni razmišljali o mogućnosti da kartice putnog osiguranja sa pokrićem od 30.000 evra ne važe u slučaju lomova i drugih povreda na skijaškoj stazi. Jedna od turistkinja prvog dana skijanja polomila je kuk. Prema njenim rečima odmah je stigla ekipa gorske službe za spasavanje i odvezla je do ambulante u obližnjem mestu nadomak Klagenfurta. Potom je prebačena u bolnicu jer je ustanovljeno da je neizbežna operacija. - Operacija je koštala oko 11.000 evra, a tražili su odmah da platim 80 odsto. Deo sam dao istog dana, a izašli su mi u susret utoliko što su sačekali da ostatak novca uplatim sutradan. Nije bilo druge mogućnosti. Nisam mogao da verujem kada sam čuo da porodično putno osiguranje koje sam dobio kao klijent Erste banke ne pokriva taj slučaj - rekao je agenciji Beta Ilija Kuprešanin, suprug povredjene. On je pokazao karticu putnog osiguranja Viner štediše, sa godišnjim limitom pokrića od 30.000 evra, koju je dobio u Erste banci. Prema njegovim rečima, većina novosadskih turista u toj grupi imala je slične kartice i svi su bili zaprepašteni kada su čuli da im one na skijanju ne vrede.

BONUS VIDEO: Inicijativa mladih za ljudska prava o INCIDENTU U BEŠKI!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.