INA (7) ĆE BITI DONOR KOŠTANE SRŽI SVOM BRATU DANILU (9) KOJI SE BORI SA LEUKEMIJOM: Nedostaje još 190.000 EVRA!
Ina i Danilo Grbić, Foto: Budi human

POMOZIMO

INA (7) ĆE BITI DONOR KOŠTANE SRŽI SVOM BRATU DANILU (9) KOJI SE BORI SA LEUKEMIJOM: Nedostaje još 190.000 EVRA!

Majka dečaka Ilijana Đaković objašnjava da Danilo boluje od akutne limboflasne leukemije, te da bolest može da se vrati

Objavljeno: 10:13h

Sedmogodišnja Ina biće donor koštane srži svom dve godine starijem bratu Danilu Grbiću. Operaciju koja može da spase dečakov život trebalo bi da urade italijanski lekari, ali za to je potrebno oko sto devedeset hiljada evra.

Na račun klinike u Italiji, novac treba da bude uplaćen do oktobra, kako bi dečak Danilo Grbić početkom novembra počeo da sa pripremama za transplantaciju.

Majka dečaka Ilijana Đaković objašnjava da Danilo boluje od akutne limboflasne leukemije, te da bolest može da se vrati.

"Danilov donator je njegova rođena sestra, za koju smo potvrdili da je potpuno podudarna s njim. Svi su nam pomogli, ne mogu ni da nabrojim koliko je to ljudi: prijatelji, rodbina, komšije, organizacija 'Budi human', kolege...", kaže Đakovićeva.

Roditelji su zahvalni svima koji su do sada uplatili novac za dečakovo lečenje, ali sakupljeno je samo sedamdeset šest hiljada evra.

Danilo Grbić
foto: Printscreen / RTS

Ime devetogodišnjeg Danila od prošlog meseca našlo se i u organizaciji "Budi human".

"U fondaciji 'Budi human' na mesečnom nivou se prijavi dvadesetak novih korisnika, od čega je oko dvanaestoro dece i osam odraslih osoba kojima je potrebna pomoć za prikupljanje donacija za lečenje", objašnjava iz fondacije "Budi human" Ljiljana Kuzmanović Vujaković.

Ističe da su najčešće dijagnoze maligne bolesti, cerebralna paraliza i autizam. "Ne može se u startu predvideti koje sve vrste medicinskih usluga će biti potrebne za konkretnog korisnika", kaže Kuzmanović Vujakovićeva.

Sestra Ina, iako ima samo sedam godina, nijednog momenta nije bila uplašena zbog hirurške intervencije koja joj predstoji.

"Objasnili smo joj na način koji je njenom uzrastu prihvatljiv. Brižna je i vodi računa o bratu", navodi Ilijana Đaković.

O bolesti sina, roditelji su pre nekoliko meseci saznali slučajno.

Kako možete pomoći

Danilo je završio jedan blok hemioterapije, a čekaju ga još dva, posle čega bi trebalo da, ako sakupe novac, otputuje sa sestrom i porodicom u Italiju.

Roditelji se nadaju da će što više ljudi poslati SMS poruku 1329 na 3030kako bi se dva mala hrabra borca, brat i sestra Grbić, zajednički izborili protiv opasne i teške leukemije.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.