SRBIN PODELIO TRIK KOJI MOŽE DA SPASI ŽIVOT VAŠEM DETETU: Evo kako da vam se mališan NE IZGUBI NA PLAŽI! (FOTO)
Plaža, Foto: Printscreen Facebook

trik zlata vredan

SRBIN PODELIO TRIK KOJI MOŽE DA SPASI ŽIVOT VAŠEM DETETU: Evo kako da vam se mališan NE IZGUBI NA PLAŽI! (FOTO)

Iako idemo na letovanje kako bismo se odmorili i maksimalno relaksirali, kada se putuje sa decom oprez treba da bude čak i intenzivniji

Objavljeno:

Nedavno smo pisali o drami koja se odvijala na poznatom Grčkom letovalištu, omiljenom za mnogo Srbe. Svedoci ovog incidenta podelili su sa korisnicima društvene mreže Facebook na poznatoj grupi Grčka info, a onda su usledili osuđujući komentari na račun roditelja.

Bebe, Plaža, More
foto: Print Screen Youtube

Naime, petogodišnja devojčica se izgubila na pomenutom letovalištu, uplakala i uznemirena tražila je roditelje, a Srbi koji su se našli u blizini odmah su kontaktirali policiju. Na sreću, roditelji su ubrzo naišli, ali njihova rekakcija izazvala je mnogo više pažnje nego činjenica da se mala devojčica izgubila.

Podstaknut ovim slučajem, jedan Srbin podelio je sa drugima, takođe na ovoj grupi, koji princip koristi kako ne bi došlo do iste situacije, a drugi su bili oduševljeni. Njegova objava je glasila:

"Podstaknut postom o izgubljenoj devojcici u Nei Poriju i slicnom dogadjaju u Pefkohoriju pre tri godine,gde su roditelji panicno trcali po plazi i trazili dete,resio sam da napisem jedan metod koji sam koristio,dok su deca bila manja.Kada dodjemo na plazu odredim im neki orijentir,nesto upadljivo,banderu,drvo ili nesto slicno,sto je moguce videti sa vece razdaljine.Kazem im da ako se izgube odmah dodju do tog mesta i da ne mrdaju,da ne pokusavaju da nas traze,nego da samo cekaju tu i da cu doci po njih.Tako je bilo i za trzne centre,na ulazu im kazem da ako se izgube dodju do nekog mesta koje odredimo po ulasku.Mozda bude od pomoci da ne bude vise dece koja su se izgubila", napisao je, a lajkovi su samo pljuštali.

Iako idemo na letovanje kako bismo se odmorili i maksimalno relaksirali, kada se putuje sa decom oprez treba da bude čak i intenzivniji. Zato su neki komentarisali i osudili roditelje kojima se to ikada desilo. Ali bilo je i onih koje je objava podsetila ne metode koji oni kriste ili su koristili njihovi roditelji kako bi im deca uvek bila u blizini.

"Meni majka vezivala limenku za nogu pa gde čangara ona tu gleda";

"Drugarica je prosle godine upravo iz tog razloga kupila kod Kineza ( verovali ili ne) sat neki za decu koji u sebi ima gps i sim karticu, vodootporan za 2000 dinara. I od tada ih locira pa cak i previse puta";

"Moj stric je svoju decu, a moju braću, u vodu puštao samo sa plivačkim kapicama i one su mu bile pomoć za raspoznavanje dece u plićaku. Sada se tome smejemo, ali imalo je smisla", bili su samo neki od komentara.

1 / 4 Foto: Printscreen/Fcaebook/Grčka Info

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.