DANAS MOGUĆE NEPOGODE, BEZ KIŠE SAMO U JEDNOM DELU ZEMLJE: Temperature visoke, a na kraju nedelje stiže IZNENAĐENJE
Kiša, Foto: Zorana Jevtić /RHMZ

vremenska prognoza

DANAS MOGUĆE NEPOGODE, BEZ KIŠE SAMO U JEDNOM DELU ZEMLJE: Temperature visoke, a na kraju nedelje stiže IZNENAĐENJE

Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 30. Vetar slab, promenljiv

Objavljeno: 07:42h

U Srbiji danas umerene do jaka oblačnost tokom dana u većini predela sa mogućom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom dok bi na severu Srbije ostalo pretežno suvo vreme uz umeren razvoj oblaka i moguće kratkotrajne sunčane periode. Vetar slab severni ili promenljiv.

Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 25°C do 29°C. Uveče moguća kiša u većini predela osim na severu i delu istočne i južne Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 22°C.

U Beogradu promenljivo oblačno sa mogućom pojavom kiše ili pljuskova sa grmljavinom uz kratkotrajne sunčane intervale. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 19°C, a maksimalna do 28°C. Uveče moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22h 22°C.

1 / 12 Foto: Printscreen/Youtube/ Dalmacija Danas

U Nišu razvoj promenljive oblačnosti uz moguću kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab severni i severozapadni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna do 28°C.

U Užičkom regionu pretežno oblačno uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom tokom dana. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 15°C do 17°C, a maksimalna od 25°C do 27°C. Na Zlatiboru i Tari do 22°C na 1000 mnv uz kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U Vojvodini promenljiva oblačnost uz kratkotrajne sunčane intervale tokom dana. Prepodne postoji mogućnost za povremenu kišu ali će veći deo dana biti pretežno suvo. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 17°C do 19°C, a maksimalna od 28°C do 29°C. Uveče moguća kiša na jugu Vojvodine. Temperatura u 22h od 19°C do 22°C.

U Novom Sadu umerena oblačnost uz moguću kratkotrjanu kišu prepodne, a tokom dana i uz moguće sunčane intervale. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 19°C, a maksimalna do 29°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h do 22°C.

U Subotici slaba do umerena oblačnost uz moguće kratkotrajne sunčane intervale i suvo tokom dana. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna do 29°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h do 22°C.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

Vreme narednih dana

U četvrtak novi razvoj umerene do jake oblačnosti koja dolazi sa zapada i severozapada i tokom dana zahvata većinu predela sa čestom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz malo niže temperature nego u sredu. Vetar slab zapadni i severozapadni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 19°C, a maksimalna od 24°C do 28°C. Uveče moguća kiša u većini predela. Temperatura u 22h od 15°C do 20°C.

U petak slabije izražena oblačnost tokom dana još malo niže temperature nego u četvrtak sa sunčanim periodima na severu, a u centralnim predelilima i na jugu Srbije sa ređom pojavom kiše ili pluskova sa grmljavinom. Razvedravanje u popodnevnim časovima prvo u severnim, a do kraja dana i delom u centralnim krajevima. U subotu u svim krajevima pretežno sunčano i suvo uz razvoj slabe prolazne oblačnosti. U nedelju novo prolazno naoblačenje zahvata većinu predela uz povrenu kratkotrajnu kišu tokom dana. Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i toplije.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.