SRBI POLUDELI ZA OVOM DESTINACIJOM U NAŠOJ ZEMLJI: Rezervisano pola smeštaja za SLEDEĆE LETO, rekordan broj LJUDI!
Drina, Foto: RINA

rekord

SRBI POLUDELI ZA OVOM DESTINACIJOM U NAŠOJ ZEMLJI: Rezervisano pola smeštaja za SLEDEĆE LETO, rekordan broj LJUDI!

"Dolazili su i gosti iz cele Srbije, svaki dan se tražio krvet više i zaista ovom prilikom pozivam sve ljude da prošire svoje smeštajne kapacitete ne bismo li mogli sledeće godine sve goste da primimo

Objavljeno:

Deo sliva reke Drine tokom letnje sezone 2022. godine izuzetno je privlačan kao turistička destinacija ljudima u Srbiji.

Prema rečima turističkih radnika, odnosno ugostitelja u Azbukovici i Podrinju, tokom leta 2022. godine oboreni su rekordi posećenosti u poređenju sa prethodnom godinom, a tvrde da je najatrkativnija destinacija za turiste reka Drina, prenosi RTS.

"Prelepa Drina je raj za dušu, sam pogled na Drinu odavde sa kućice je fantastičan, tako da to je to što privlači goste, jednostavno Drina, a ovde kod mene to je nešto jedinstveno ovde u Srbiji, kod nas, a to je sama kućica koja je na drvetu", istakao je Jovan Cvijić iz Loznice.

Do pre nekoliko godina samo priobalje Drine u njenom donjem toku od Ljubovije do Loznice, posećivalo je uglavnom lokalno stanovništvo. Zbog mirnog, ali i odmora u specifičnom ambijentu, turisti su počeli da dolaze naročito tokom pandemije, a u poslednje tri godine na obali dugoj 70 kilometara izgrađeno je na desetine vikednica.

Na polovini svog toka od Azbukovice ka Podrinju, brza Drina ukroćena je još 1954. godine kada je formirano Zvorničko jezero za potrebe hidroelektrane. Priroda je vremenom učinila svoje, te je ovo mesto postalo jedinstvena oaza mira. Turizam na jezeru tek je u razvoju, a meštani sve više zainteresovani za ugostiteljstvo.

1 / 3 Foto: RINA

"Dolazili su i gosti iz cele Srbije, svaki dan se tražio krvet više i zaista ovom prilikom pozivam sve ljude da prošire svoje smeštajne kapacitete ne bismo li mogli sledeće godine sve goste da primimo", istakao je Aleksandra Ilić, menadžer u ugostitljeskom objektu na Zvorničkom jezeru.

Najveća potražnja za odmor kraj Drine je u Ljuboviji, gde je ujedno i najviše smeštajnih jedinica. Od početka letnje sezone, u toj varošici ostvareno je oko 20 hiljada noćenja, a turizam je poslednjih godina postao jedna od vodećih privrednih grana.

"Uspešnoj sezoni svakako doprinose mere Vlade Srbije za dodelu vaučera za boravak u Srbiji, a svakako naše prirodne lepote i naše manifestacije koje se organizuju na teritoriji Opštine Ljubovija, moram se osvrnuti na našu najveću manifestaciju Drinska regata koja je ove godine bila izuzetno posećena", rekla je Jelena Tešić, direktorka TO Opštine Ljubovija.

Koliko je Drina atraktivna destinacija govori, kažu, i podatak da je gotovo u polovini ugostiteljskih objekata i vikendica rezervisan smeštaj i za sledeće leto.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.